Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

"Κάβος 1964" ή "Παγώνα" όπως είναι γνωστό στους παλιούς πελάτες!

Σε μια απόσταση 40-45 λεπτών απ'την Αθήνα, στην αρχής της παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου-Επιδαύρου, βρίσκεσαι σ'ένα γραφικό κολπάκι στα Ίσθμια, κάτω απ΄το ξενοδοχείο King Saron.
Για κάποιους μια στάση στην επιστροφή του ταξιδιού τους από Πελοπόννησο.. για μένα είναι "Ο Προορισμός"!
Αν εκτιμάς το καλό φαγητό και το φρέσκο ψάρι, ο "Κάβος" είναι αυτό που ζητάς!
Ο Τάσος Βλάσσης με τη μητέρα του Παγώνα, προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό σε μια ταβέρνα πάνω στο κύμα!  Εδώ ξαναγυρνάς πάντα για την καλή πρώτη ύλη και τη φρεσκάδα των υλικών.
Ξεκινάς με φοβερή ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, πλούσια χωριάτικη σαλάτα με ώριμη τομάτα γλύκισμα και φέτα με ονομασία προέλευσης, άγρια χόρτα και φρέσκια πατάτα τηγανητή.
Το χταπόδι ψητό, μην το χάσετε (κρατάει όπως πρέπει), καλαμαράκι τηγανητό (όποτε βρει φρέσκο), γαύρο μαρινάτο και carpaccio λαυράκι που μιλάει!
Και περνώντας στο πιάτο που σε κάνει να παραμιλάς, είναι η μακαρονάδα με φρέσκους πετροσωλήνες με ελαφριά σάλτσα με βούτυρο, λεμόνι και ίσως ούζο (ή κάποιο άλλο οινοπνευματώδες) χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος και λίγα φρέσκα τοματίνια.  Ένα πιάτο τόσο απλό και τόσο ισορροπημένο με πολύ καλή υφή που πραγματικά δε μπορείς να σταματήσεις...
Αλλά στον "Κάβο" έρχεσαι - εκτός όλων των παραπάνω - για το φρέσκο ψάρι του και το ιδανικό ψήσιμο από τον Τάσο.  Αναλόγως του καιρού, θα βρεις από φαγκριά, συναγρίδες, ροφούς, στείρες, μπακαλιάρους, όλα ψαρεμένα την προηγούμενη ή την ίδια μέρα από 600 γραμ. έως και 2,5 κιλά.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μένει ψάρι για την επομένη γι'αυτό όταν κάνετε κράτηση (είναι απαραίτητη ειδικά σαββατοκύριακο) να ρωτήσετε τι ψάρι ημέρας έχει και να σας το κρατήσει!
Μικρή αλλά καλή λίστα κρασιών και house wine μοσχοφίλερο αρκετά καλό.
Κρατείστε χώρο για τη μοναδική καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι - εκπληκτική!!
Τιμή κατ'άτομο γύρω στα €40-50 χωρίς κρασί.. αξίζει το κάθε ευρώ!!

Ίσθμια 
Τηλ. 2741 0 37906

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου