Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Noctua Brewery Athens

Γνωρίζετε ότι στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πειραιώς, 4 φίλοι άνοιξαν ένα μικροζυθοποιείο και φτιάχνουν τη δική τους μπύρα;
Κι όμως αληθεύει! Σ'ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, τον Αύγουστο του 2016, ο Ιάσονας, ο Δημήτρης, ο Ορφέας κι ο Χρήστος, με τη βοήθεια του οινολόγου και beer brewer Νίκου Χατζάκη, ξεκινούν την παραγωγή της δικής τους μπύρας με το όνομα "Noctua".
Στα λατινικά Noctua σημαίνει νυχτερινή κουκουβάγια.. το σύμβολο της Αθήνας, αφού είναι η πρώτη που παράγεται στο κέντρο της πόλης μας!
Στόχος των δημιουργών της "Noctua" ήταν να ανοίξουν την μικροζυθοποιεία τους στο κέντρο, ώστε να είναι επισκέψιμη και να μάθει ο κόσμος πως φτιάχνεται η μπύρα και να ανακαλύψει ποια του ταιριάζει.
Στο ζυθοποιείο γίνονται events και κάποια Σάββατα καλούν κόσμο σε δοκιμές (υπάρχει ενημέρωση απ΄τη σελίδα τους στο fb) και σύντομα θα βγει πρόγραμμα ξεναγήσεων συγκεκριμένες μέρες και ώρες.
Αλλά ας περάσουμε στο δια ταύτα!  Δύο εξαιρετικές μπύρες παράγονται και φαντάζομαι θα ακολουθήσουν κι άλλες... η Head Twister, μια pale ale με 5% αλκοόλ με έντονη αίσθηση του πικρού όταν τη γευτείς αρχικά, αλλά με πλούσιο άρωμα και τη σωστή επίγευση & η μαύρη Night Vision με 7,2% αλκοόλ με πλούσιο άρωμα και αίσθηση σοκολατένιας γεύσης σε κερδίζει αν και εγώ δεν αγαπώ τις μαύρες μπύρες.
Μπορείτε να προμηθευτείτε τη Noctua είτε από το ζυθοποιείο είτε από επιλεγμένες κάβες.

Noctua Brewery Athens
Πειραιώς 124
Τηλ. 210 3454484
Fb: Noctua Brewery Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου