Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Margot - Νέος ιταλικός αέρας φύσηξε στα βόρεια


Σ'ένα κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου, στην Αγ. Γεωργίου και λίγα μέτρα κάτω απ'τη εκκλησία, ο χώρος που στέγαζε το "Dai Due Amici" μετονομάζεται σε "Margot" και ξεκινά απ'το Μάρτη του 2018 να κάνει τα πρώτα του βήματα ως τρατορία.
Ο χώρος cosy και ζεστός με open kitchen, σε κερδίζει απ'τη στιγμή που θα μπεις.
Το στοίχημα του chef Δημήτρη Κοντόπουλου είναι να κερδίσει το κοινό που αγαπά το ιταλικό φαγητό, δημιουργώντας ένα μενού με τ'αγαπημένα του υλικά σε προσιτές τιμές.
Θέλει να ξεφύγει απ'το δημιουργικό μενού του "Scala Vinoteca" - όπως τον έχουμε συνηθίσει - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πιάτα είναι τα συνηθισμένα· η δική του πινελιά τα κάνει ξεχωριστά...
Εισαγωγή στο μενού με καλωσόρισμα από το σεφ, οι δυο μικροί κύλινδροι - arancini με δημιουργική πινελιά by Dimitris Kontopoulos - γεμισμένοι με πέστο αρακά-καρυδιού και καπνιστό χέλι· το τελικό φινίρισμα, τα βρώσιμα λουλουδάκια on the top!
Οι κροκέτες μπακαλιάρου - υγρές εσωτερικά και τραγανές απ'έξω - με μια διακριτική sauce aioli να τις συνοδεύει, θα σας ανοίξουν την όρεξη και σίγουρα δεν θα σας είναι αρκετές...
Η συνέχεια μια πίτσα σε σισιλιάνικο στυλ ως προς το σχήμα (είναι ορθογώνιο) αλλά με μια ζύμη λεπτή και τραγανή· ο chef επέμενε να δοκιμάσουμε αυτή με την αγκινάρα και το λουκάνικο salciccia. Φυσικά τον εμπιστευτήκαμε και τη γεύση απογείωσε ο συνδυασμός με δύο υλικά ακόμη - κολοκυθανθοί και μοτσαρέλα - ενώ το τελικό touch το έδινε το λευκό βαλσαμικό ξύδι.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ζύμη ίσως δεν θα έπρεπε να είναι τόσο crunchy καθώς το ελληνικό κοινό έχει μάθει σε λίγο πιο αφράτο και τραγανό ζυμάρι.
Δυνατό πιάτο του καταλόγου, το ριζότο με τρυφερά κομμάτια αστακού και φρέσκια τρούφα.
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος περηφανεύεται και όχι άδικα, για τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται στο εστιατόριο απ'τον ίδιο και την ομάδα του.
Η πρότασή του για τα agnolotti γεμιστά με πατάτα και τρούφα ήταν εξαιρετική.
Κλείστε με ένα ακαταμάχητο τιραμισού με πλούσια κρέμα και τριμμένη σοκολάτα που περιχύνεται με εσπρέσο καθώς σας το σερβίρουν.
Εξίσου καλή η τάρτα με παρφέ λεμονιού, κρέμα φιστικιού, βατόμουρα και σορμπέ φράουλας.
Η λίστα κρασιών προσεγμένη και σωστά τιμολογημένη και το service άψογο.
Υπολογίστε γύρω στα €30 κατ'άτομο για πλήρες γεύμα, χωρίς κρασί.

Αγ. Γεωργίου 28, Χαλάνδρι
Τηλ. 216 8009600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου