Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Rita's cookies - Τα καλύτερα κουλουράκια στην Κοκκινιά

Σε μια γειτονιά της παλιάς Κοκκινιάς, χωμένο σε ένα στενάκι, βρίσκεται το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της Ρίτας Αμιραλιάν.
Δυσκολεύτηκα να το βρω και για να παρκάρω ακόμη περισσότερο, αλλά πιστέψτε με άξιζε τον κόπο!
Η Ρίτα Αμιραλιάν, λιβανέζικης καταγωγής, φτιάχνει κουλουράκια και μπισκότα απ'το 1989, με τα υλικά και την τεχνική που χρησιμοποιούσε πάντα σπίτι της.
Τους διάσημους κουραμπιέδες της με γαλλικό φρέσκο βούτυρο και πολύ αμύγδαλο, που τους φτιάχνει όλο το χρόνο χωρίς ζάχαρη άχνη, τους υμνούν ακόμη και μετρ της ζαχαροπλαστικής.
Όσο για τα τσουρέκια της... μοναδικά! Εκτός απ'τα κλασικά με άρωμα μαστίχα και μαχλέπι, θα βρείτε γεμιστά με κομματάκια σοκολάτας, καρύδια, δαμάσκηνα, ακόμα και χουρμάδες.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει το μπαραζί Βηρυτού, το πλακέ στρογγυλό μπισκότο που μοσχομυρίζει φρέσκο βούτυρο και μέλι, γεμιστό με ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης και τυλιγμένο σε εξαιρετικό σουσάμι, τέλεια καβουρδισμένο.. θα σας κατακτήσει με την πρώτη δαγκωματιά.
Τέλος θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από κουλουράκια. Διάσημα αυτά με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και καρύδι, τα τριφτά (τα ίδια σιροπιασμένα γίνονται μελομακάρονα), τα δίχρωμα μα κακάο και βανίλια, τα τραγανά με κρασί, σουσάμι, μαχλέπι κι ελαιόλαδο.
Και όσοι αποφεύγουν τα παχυντικά, δε θα φύγουν δυσαρεστημένοι.. μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ημίγλυκα ή κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με πετιμέζι και χαρουπάλευρο, αν κι εγώ προτιμώ αυτά με τις νιφάδες βρώμης, σοκολάτα υγείας και μέλι.
Και για τους τολμηρούς... κουλουράκια με τυρί και φουντούκι!
Την περίοδο της νηστείας, δοκιμάστε τη γευστική ταχινόπιτα της κας. Ρίτας.
Πέραν όμως της δημιουργικότητάς της, η κα. Ρίτα είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Με περίμενε ένα απόγευμα μετά το γραφείο (χωρίς να με γνωρίζει) και παρόλο που το μαγαζί είχε κλείσει, κατέβηκε απ'το σπίτι της να με εξυπηρετήσει.
Αν δε σας είναι εύκολο να φτάσετε ως το εργαστήριό της, θα βρείτε κάποια απ'τα προϊόντα της στο Nora's Deli στο Κολωνάκι, στο Culpa Deli στο Ψυχικό και στο Λεβόν Τσερτσιάν στον Πειραιά.

Δομοκού 40Α1, Π. Κοκκινιά
Τηλ. 210 4912323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου