Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

"Ανθέων πίτες - Άνωθεν Γεύσεις".. Απ΄τις καλύτερες σφολιάτες της πόλης....στην Άνω Γλυφάδα


Αν δεν είσαι Γλυφαδιώτης, δύσκολα φτάνεις ως το φούρνο του Δημήτρη Λαβίδα, που βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα· 23 χρόνια τώρα, φτιάχνει μακράν την καλύτερη τυρόπιτα που έχω δοκιμάσει· κουρού τυρόπιτα ζυμωμένη με μέλι και γιαούρτι που κάθε μπουκιά της είναι σκέτη απόλαυση.
Τη σχεδίαση του μαγαζιού καθώς και τον προαύλιο χώρο με τα τραπεζάκια, έχει κάνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
Το ξεχωριστό που προσφέρει στην πελατεία του και θα έκανε κάποιον να φτάσει ως αυτό το φούρνο, είναι ότι όλα τα είδη είναι φρεσκο- ψημενα και χειροποίητα.  Τα υλικά είναι εξαιρετικής ποιότητος· τη φέτα τη φέρνει απ'το Λιδορίκι και δεν έχει αλλάξει προμηθευτή από τότε που άνοιξε.
Τα πρώτα χρόνια, το μαγαζί ξεκίνησε με 5 είδη και τώρα έχει φτάσει να έχει 30 διαφορετικά· 15 είδη σάντουϊτς με αραβική, πίτσα ιταλική, πεϊνιρλί και όλα είναι της ώρας!
Τις μυστικές συνταγές για όλα τα είδη του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης τις πήρε από τους καλύτερους· η συνταγή για το πεϊνιρλί από τον καλύτερο κάπου στο Βύρωνα, αυτή για την αραβική πίτα απ'αυτόν που έφτιαχνε τα λαχματζούν στο Πασαλιμάνι.
Για τα donuts, τον εκπαίδευσε το 1995, ο Zak's (ο πρώτος που πήγε στην Αμερική) κι εκτός από donuts, του έδειξε ζύμες πίτσας.  Κάποιος απ'την Κωνσταντινούπολη, που με τους διωγμούς ήρθε στην Καβάλα, του έμαθε το φύλλο αέρος και τη γέμιση της μπουγάτσας.  Και ο προηγούμενος ιδιο κτήτης του μαγαζιού, ήταν μάστορας στη σφολιάτα, την οποία δεν έχει πειράξει καθόλου.
Το κουλούρι του δεν το βρίσκεις αλλού· το φτιάχνει με βούτυρο γάλακτος και πρώτης ποιότητος σουσάμι.  Δοκιμάστε αυτό με το Φιλαδέλφεια και μίνι κροκέτες καλαμποκιού.
Τα muffins είναι φτιαγμένα με βούτυρο γάλακτος και φρέσκα αυγά.
Σέβεται τον πελάτη, έχει 4-5 άτομα προσωπικό και σίγουρα έχει σταθερούς πελάτες λόγω εξαιρε- τικής ποιότητας των υλικών.  Καμία σχέση με τις αλυσίδες μαζικής παραγωγής με τα κατεψυγμένα σφολιατοειδή.  Αξίζει αν βρεθείτε στα νότια να το δοκιμάσετε!

Ανθέων 24
'Ανω Γλυφάδα
Τηλ. 210 9631840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου