Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

8 Le Bistro - Παριζιάνικη ατμόσφαιρα στην Ηλιούπολη

Όταν διάβασα ένα άρθρο για το μικρό μπιστρό της οδού Φρύνης στην Ηλιούπολη, δεν περίμενα ότι θα βρεθώ σ'ένα ατμοσφαιρικό χώρο που θυμίζει Παριζιάνικο bistro με jazz μουσική. Διάκοσμος με ιδιαίτερα φωτιστικά, μινιατούρες αυτοκινήτων, μαριονέτες, μαυροπίνακας με τα πιάτα ημέρας και χαμηλός φωτισμός.
Οικογενειακή επιχείρηση στημένη από τον κο. Γιάννη Καλύβα και τη γυναίκα του· ο ίδιος παίρνει παραγγελίες και σερβίρει με βοηθό την κόρη του και η γυναίκα του με το γιο του έχουν αναλάβει την κουζίνα.
Τα καταφέρνουν εξαιρετικά και η εξυπηρέτηση στα 5-6 τραπεζάκια της σάλας είναι παραπάνω από καλή.
Ο κατάλογος με το menu είναι αρκετά πλούσιος για wine bar αλλά σημασία έχει ότι όσα δοκιμάσαμε ήταν με εξαιρετικές πρώτες ύλες, πολύ καλή εκτέλεση των πιάτων και σωστά κοστολογημένα.
Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια από τις πέντε σαλάτες του menu (5-6 η καθεμία)· μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες η πράσινη με το κατσικίσιο τυρί και λιαστή τομάτα και αυτή με την bresaola, ρόκα και φλούδες παρμεζάνας.
Από ορεκτικά, στον κατάλογο έχει αρκετά μεταξύ των οποίων λαχματζούν, ψητό χαλούμι με γλυκόξινα τοματίνια, παστουρμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο, την οποία δοκίμασα και τη συστήνω ανεπιφύλακτα· το φύλλο δεν είχε ίχνος λαδιού και ισορροπούσε αρμονικά με τα υλικά της γέμισης.
Pizza με λεπτή ζύμη.  Επιλέξτε ανάμεσα σε αυτή με το σουτζούκι Καισαρείας, αυτή με τη bresaola και ρόκα παρμεζάνα ή αυτή με το pepperoni αναλόγως τι σας αρέσει.
Από πιάτα ημέρας, ήταν πολύ καλός ο βοδινός καβουρμάς με sauce γιαούρτι, όπως και το γκερεμέζι σε φύλλο κρούστας με μαρμελάδα τομάτας.
Στα κυρίως πιάτα αρκετές επιλογές κρεατικών που κυμαίνονται από €6 έως €13,50 το ακριβότερο που ήταν η μοσχαρίσια ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα, την οποία θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε.  Επίσης μοσχαρίσια μπιφτέκια με φρέσκο πουρέ πατάτας, κεφτεδάκια φούρνου με αραβικές πίτες και sauce γιαούρτι και λουκάνικα χωριάτικα ψητά.
Για επιδόρπιο ρωτήστε για το γλυκό ημέρας ή αν είστε τετράδα, δοκιμάστε το φοντύ σοκολάτας με φρέσκα φρούτα εποχής.
Μικρή λίστα κρασιών σε πολύ λογικές τιμές.
Σίγουρα έχω έναν ακόμη λόγο να ξαναεπισκεφτώ σύντομα το λιλιπούτειο μπιστρό... το εξαιρετικό service!
Κόστος: €15-20 κατ'άτομο

Φρύνης 8, Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 9755607

1 σχόλιο:

  1. ....η αναφορά σας στο υπέροχο και άκρως ενδιαφέρον ιστολόγιο,μας τιμά ιδιαιτέρως.Συνεχίστε την πολύ όμορφη δουλειά που ξεκινήσατε.Είμαι ήδη φανατικός αναγνώστης σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή