Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Nolita - Κοσμοπολίτικη ιταλική κουζίνα στα Βόρεια

Πριν από λίγους μήνες, το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Semiramis" στο Κεφαλάρι, μετά τον ανασχεδιασμό του χώρου από τους Λεωνίδα Τραμπούκη και Ελένη Πεταλωτή του γραφείου LoT, ξεκινά να λειτουργεί με το όνομα "Nolita" και παίζει σε ιταλικό ταμπλό.
Σε ένα χώρο που είχε σχεδιάσει ο πληθωρικός Karim Rashid, φυσά ένα αέρας ανανέωσης· ξύλο, δέρμα και μάρμαρο δένουν σε ένα ατμοσφαιρικό σύνολο όπου είναι έντονο το στοιχείο του πράσινου και κυριαρχεί ο χαμηλός φωτισμός.
Το menu έχει την υπογραφή του διάσημου Ιταλού σεφ Elio Sironi και chef de cuisine είναι ο Γιάννης Λιόκας (πρώην executive chef στο St'Astra του ξενοδοχείου Park).
To menu με ιταλικό πρόσημο όσο για το δια ταύτα της γεύσης, ξεφεύγει από το κλασικό ιταλικό με εκλεπτυσμένες γεύσεις.
Ξεκινώντας με τόνο tartare με πατζάρια, lime & vinaigrette balsamico και μπακαλιάρο ποσέ με πουρέ ρεβυθιών, μπορείς να υποψιαστείς τη συνέχεια.  Ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Alba, fusilli με βασιλικό καβούρι και σάλτσα amatriciana, σπαγγέτι cacio e pepe με αυγοτάραχο.. το τελευταίο θα ήταν εξαιρετικό αν ερχόταν στην αυθεντική του μορφή (το αυγοτάραχο δεν του πρόσθετε τίποτα αλλά αντίθετα χανόταν).
Το ριζότο με σαφράν και tartare από μοσχαράκι γάλακτος δεν ήταν στο επίπεδο των υπολοίπων· το ριζότο ήταν γευστικό αλλά το σαφράν κάλυπτε τα υπόλοιπα υλικά και χανόταν το tartare, του οποίου η ποιότητα του κρέατος, θα αναδεικνύονταν αν το γευόσουν μόνο του!  Το tartare για να το απολαύσεις το μόνο που χρειάζεται είναι η άριστη ποιότητα κρεατικού, τα μυρωδικά & το αυγό· το ριζότο θα έδενε άψογα με μάγουλα ή ουρά μόσχου.
Στα κυρίως έχετε να επιλέξετε μεταξύ σολωμού με μαύρο ρύζι ή λαυράκι με κους κους και κρέμα από κουνουπίδι & φρέσκο αχινό για όσους θα κινηθούν σε ψαρικά ή από κρεατικά, κοτολέτα milanese (δεν έχω άποψη γιατί δεν μ'αρέσει η κοτολέτα οπότε δεν την παραγγέλνω αλλά για κάποιους αποτελεί το λόγο για να επισκεφθούν το εστιατόριο), tagliata με καραμελωμένα κρεμμύδια και flakes παρμεζάνας και μοσχαρίσιο φιλέτο με foies gras, σπανάκι σωτέ και flakes μαύρης τρούφας.
Ο κατάλογος έχει και 6 είδη pizza που θα δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψή μου στο εστιατόριο ώστε να έχω άποψη μιας και πολλοί μιλούν για το άψογο ζυμάρι τους.
Δοκιμάσαμε τρία απ'τα τέσσερα γλυκά του καταλόγου με καλύτερο απ'όλα το προφιτερόλ με σοκολάτα guanaja, κρέμα και παγωτό βανίλια· το τιραμισού με κρέμα mascarpone, φυστίκι και παγωτό εσπρέσο και η κρέμα κάστανο καθώς και η πανακότα ήταν συμπαθητικά.
Η λίστα κρασιών είναι ενημερωμένη και έχετε αρκετές επιλογές αλλά υψηλά κοστολογημένη.
Τιμή κατ'άτομο 40-50 χωρίς κρασί. Κράτηση απαραίτητη.

Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά
Τηλ.: 210 6231181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου