Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κολώνα Bar Restaurant - Κύθνος

Ένα Σαββατοκύριακο στην Κύθνο όταν το θερμόμετρο είχε ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ίσως ήταν η καλύτερη επιλογή!
Παραλίες πολλές με κρυστάλλινα νερά και οι πιο πολλές, δύσκολα προσβάσιμες και εντελώς ανοργάνωτες.
Φυσικά η πρώτη που αναζήτησα ήταν η Κολώνα, απ΄τις πιο γνωστές των Κυκλάδων, που κατακλύζεται πάντα από σκάφη.
Η πρόσβαση είναι ή οδικώς - όπου περάσαμε έναν φριχτό χωματόδρομο με πολλά εμπόδια και σκεφτήκαμε πολλές φορές να γυρίσουμε πίσω - ή με καραβάκι από το λιμάνι του Μέριχα προς αποφυγή της ταλαιπωρίας.  Και αισίως βρεθήκαμε σ'έναν επίγειο παράδεισο που δικαιολογημένα όλοι μιλούν γι'αυτόν.  Η εντυπωσιακή παραλία χωρίζεται στη μέση από μια στενή λωρίδα άμμου, δημιουργώντας δύο πανέμορφους απάνεμους κόλπους.
Πέραν από δυο-τρία αλμυρίκια, δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην παραλία, οπότε καλό θα ήταν να φροντίσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.
Αφού απολαύσετε τα καταγάλανα νερά της Κολώνας, ανηφορίστε στην ταβέρνα πάνω απ΄την παραλία.  Η όμορφη βεράντα με την απίστευτη θέα θα σας αποζημιώσει!  Όσο για το φαγητό ήταν απροσδόκητα καλό για ένα ταβερνάκι στη μέση του πουθενά.
Μείναμε άφωνοι αντικρίζοντας την πληθώρα των φρέσκων ψαριών, σκορπίνες διαφόρων μεγεθών που μόλις τους είχαν φέρει τα καϊκια και όχι μόνο!
Δεν χρειαζόταν δεύτερη σκέψη. Διαλέξαμε μία σκορπίνα για ψητή στα κάρβουνα και καθίσαμε ν'απολαύσουμε τη θέα!
Ξεκινήσαμε με χόρτα και αμπελοφάσουλα, μαζεμένα απ'τη μητέρα του ιδιοκτήτη την ίδια μέρα. Το ψητό χταποδάκι ήταν φρεσκότατο, όσο για τη σκορπίνα μας, ήρθε άψογα ψημένη και ανοιγμένη, όπου της είχε αφαιρεθεί το κεντρικό κόκκαλο.
Σ'αυτό το ψάρι, το λαδολέμονο ήταν περιττό γιατί δεν πρόσθετε τίποτα στη γεύση του.
Οι επιλογές του καταλόγου, εκτός της γαριδομακαρονάδα την οποία είδα λαχταριστή στο διπλανό τραπέζι, ήταν κάποια μαγειρευτά με ντόπια κατσίκια και μερικά της ώρας.
Η σχέση ποιότητας-τιμής ήταν πολύ καλή και το service άψογο.
Απ΄το μπαρ της ταβέρνας, μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, νερό κι αναψυκτικά για την παραλία.
Έχει κάνει ανακαίνιση πρόσφατα και δεν έχει καμία σχέση μ'αυτό που περιγράφουν παλιότερες κριτικές πελατών για το φαγητό και τον καφέ!
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Κολώνα, Κύθνος
Τηλ. 6947 895206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου