Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αθήρι - Κεραμεικός

Το "Αθήρι" ξεκίνησε να λειτουργεί απ'το 2004 στον Κορυδαλλό και το 2007 μετακόμισε στον Κεραμεικό, όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Η ιδέα για το εστιατόριο ξεκίνησε απ΄την αγάπη του chef και ιδιοκτήτη Αλέξανδρου Καρδάση για τη Σαντορίνη, που είναι ο τόπος καταγωγής του.
Το νεοκλασικό σπίτι του Κεραμεικού με την καταπράσινη αυλή του, σε κερδίζει απ΄την πρώτη στιγμή.
Αλλά πάνω απ'όλα σε γοητεύει ο τρόπος που ο νεαρός chef  προσεγγίζει παραδοσιακές γεύσεις και ενσωματώνει σύγχρονες τεχνικές και νέα υλικά σ'αυτές.
Υπήρξε μέλος της ομάδας του Χριστόφορου Πέσκια στο "48 the restaurant" τις εποχές που γνώριζε μεγάλες δόξες το εστιατόριο στην οδό Τσόχα, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να τραβήξει το δικό του δρόμο.  Με υλικά άριστης ποιότητας και αυθεντικές πρώτες ύλες, δημιουργεί γευστικά πιάτα με ελληνικό χαρακτήρα, βάζοντας τη δική του ταυτότητα.
Ο Αλέξανδρος διανύει μια περίοδο που προσπαθεί να ξεχωρίσει, δημιουργώντας μια λιγότερο σοφιστικέ κουζίνα αλλά πάντα με υψηλά standards. Με το δικό του τρόπο, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά του, δημιουργεί πιάτα ξεχωριστά!  Κάποια απ'τα ορεκτικά, τα σερβίρει με το τεμάχιο και έτσι το Αθήρι είναι μια πρόταση "value for money"!
Είναι ένας chef με ανήσυχο πνεύμα και έχει δυνατότητες κι αυτό φαίνεται δοκιμάζοντας τα πιάτα του.
Το ταρτάρ λαβράκι με μοσχολέμονο, πορτοκάλι, φρέσκο κρίταμο και σαλικόρνια ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και τη φρεσκάδα του ψαριού, την αναδείκνυαν τα υλικά που το είχε συνδυάσει ο chef.
Η ατομική "γαρίδα σαγανάκι" που είχε συνδυαστεί με κροκέτα με φέτα Θεσσαλίας και γραβιέρα Κιθαιρώνα, ήταν ένα πιατάκι με χαρακτήρα και δεν έχει καμία σχέση μ'άυτό που σερβίρουν κάποια ψαρομάγαζα με τις γαρίδες να πνίγονται απ΄την κόκκινη σάλτσα και την τριμμένη φέτα από πάνω...
Το κριθαρότο με φρέσκια μαύρη τρούφα και κασέρι Ξάνθης, ήρθε σωστά χυλωμένο με το κασέρι να ακούγεται ιδιαίτερα αλλά δεν θα έλεγα το ίδιο για την τρούφα.
Στη φάβα ο Καρδάσης έχει ειδικότητα κι εδώ θα απολαύσετε την καλύτερη εκδοχή της, αφού η πρώτη ύλη είναι από Σχοινούσα και σερβίρεται με καραμελωμένο κρεμμύδι και γλυκό τοματάκι.
Οι χυλοπίτες Κρήτης με αχνιστά μύδια, ψητό καλαμάρι, καρότο και τοματίνια σε συνδυασμό με το μούστο, είναι ένα πιάτο ιδιαίτερο και αξίζει να το δοκιμάσει κανείς!
Η μοσχαρίσια ταλιάτα ήρθε ψημένη όπως τη ζητήσαμε και ο συνδυασμός της  με βλήτα αρωματισμένα με κάπαρη και αντζούγια πρωτότυπος αλλά συγχρόνως και γευστικός!
Το επιδόρπιο που αποτελεί χρόνια τώρα σταθερή αξία στο Αθήρι, είναι η creme brulee σε τρεις γεύσεις (πορτοκάλι-καρδάμωμο, ελληνικός καφές, καραμέλα).
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα των πρώτων υλών. Ο Καρδάσης χρησιμοποιεί μόνο φρέσκα ελληνικά προϊόντα, κρεατικά από μικρές φάρμες και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.
Το ψωμί, οι ζύμες και τα γλυκά παρασκευάζονται στο εστιατόριο.
Η λίστα κρασιών είναι περιορισμένης έκτασης αλλά περιλαμβάνει γηγενείς ποικιλίες και νέους μικρούς παραγωγούς και πάνω απ΄όλα είναι σωστά κοστολογημένη.
Υπολογίστε γύρω στα €25-35 το άτομο χωρίς κρασί.

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
Τηλ. 210 3462983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου