Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

7Cactus - Ο κήπος με τα φραγκόσυκα

Η γειτονιά κάτω απ'την Ακρόπολη, που τα μαγαζάκια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το ένα μετά το άλλο, έχει γίνει must και όλοι συζητούν για το Κουκάκι.
Διαβάζοντας ένα άρθρο για το "7 Cactus", μια ιδέα του Food Blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη, που άνοιξε πρόσφατα πάνω στη Δημητρακοπούλου, βρέθηκα Σάββατο πρωϊ να πίνω τον καφέ μου στον "κήπο με τα φραγκόσυκα".
Οι ιδιοκτήτες - με καταγωγή από τη Μάνη - έφτιαξαν ένα χώρο με πολύ μεράκι και σερβίρουν από τις 08.00 το πρωϊ καφέ, χυμούς και πρωϊνά μέχρι brunch ως τις 18.00 το απόγευμα.
Μόλις μια ανάσα απ'την Ακρόπολη, μπορείς ν'απολαύσεις πρωϊνό με άρωμα Ελλάδας.
Ξεκινάς με λαλαγγίδες, μέλι, φρέσκο ψωμί με χειροποίητη μαρμελάδα σύκο, φέτα και γραβιέρα ή με αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανητό αυγό και μέλι ρείκι.
Δοκίμασα ένα φοβερό καγιανά φτιαγμένο "αλλιώς" πάνω σε μαύρο τοσταρισμένο ψωμί και αυγό μάτι.
Το ατού του μαγαζιού, οι τάρτες του και τα sandwiches με ψωμί από το φούρνο του "Τάκη" στη Μισαραλιώτου.
Τάρτα κολοκύθι με μυρωδικά, φέτα και ανθότυρο και η ημέρας ήταν με τυριά και σύγκλινο Μάνης.
Απ'τα sandwiches, αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις, είναι σε μαύρο ψωμί καμπαγιού με μοσχαρίσια ουρά μαγειρεμένη 4 ώρες, καραμελωμένα μανιτάρια, βασιλικό και πινακωτύρι.
Επίσης ωραία επιλογή είναι ψωμί από καλαμπόκι, καραμελωμένο κρεμμύδι, προσούτο Ευρυτανίας, γραβιέρα Νάξου και τοματίνια ή εναλλακτικά μικρασιατικό κουλούρι με κατίκι Δομοκού, άνιθο, σολομό, αβοκάντο και αγγούρι.
Όλα φτιάχνονται επί τόπου με φρέσκα υλικά και ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο για να τα απολαύσετε.
Η πατατοσαλάτα φτιάχνεται με Σύγκλινο Μάνης (τιμούν τον τόπο καταγωγής τους σε πολλά πιάτα του μενού), φραγκόσυκα, λιαστή τομάτα και μυρωδικά· σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Μη χάσετε το μουσακά τους, που φτιάχνεται από ψητές πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, μοσχαρίσια ουρά και κρέμα από καπνιστό μετσοβόνε.
Must τα κεφτεδάκια που ζυμώνονται με ούζο και δυόσμο (συνταγή που έχω πάρει χρόνια απ'τη γιαγιά μου κι εγώ) και σερβίρονται με μαϊντανοσαλάτα.
Και τα γλυκάκια δε λείπουν απ'τον κατάλογο· μους γιαουρτιού, σοκολάτας & χαλβά και παστέλι σε ποτήρι.
Όσο για τον καφέ τους, πραγματικά φτιαγμένος με μεράκι και ποικιλία επιλεγμένη!

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι
Τηλ. 213 0452865

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου