Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Σουβλάκι Ροδόπολις - Κοσμίδης...Η φήμη του ξεπερνά τα στενά όρια της Δραπετσώνας και του Πειραιά

Βρίσκεται στην οδό Αδριανού 13 στη Δραπετσώνα, κοντά στο περιβολάκι στην Ανάσταση. Μπαίνοντας θα δεις ένα παλιό ξύλινο χώρο με 7-8 τραπέζια και κάτι καθρέφτες· τίποτα το ιδιαίτερο. Εκεί όμως που πρέπει να εστιάσεις, είναι η κεραμιδί "γάστρα".  Εκεί βρίσκεται το μυστικό· στη γάστρα με τη μαγική κόκκινη σάλτσα, καυτερή μεν αλλά τόσο γλυκιά που δεν μπορείς ν'αντισταθείς. Αυτή η σάλτσα καθώς και το εξαιρετικό μπιφτέκι - καθαρό και χωρίς προσμίξεις - έχουν κάνει το μαγαζάκι να αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα των χρόνων.
Στο τυλιχτό σουβλάκι, παραδοσιακά βάζει μόνο τομάτα, κρεμμύδι και σάλτσα.  Μη διανοηθείτε να ζητήσετε τζατζίκι ή πατάτες· πωλούνται extra γιατί κατά τον ιδιοκτήτη που είναι απόλυτος, χαλάνε τη γεύση.  Οπότε όποιος επιμένει, μπορεί να ζητήσει μερίδα πατάτες και τζατζίκι.
Για delivery ούτε συζήτηση.  Όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει το σουβλάκι αυτό, πρέπει να φτάσει ως τη Δραπετσώνα.  Αν τύχει και πάτε εκεί, θα διαπιστώσετε ότι απλά ο ιδιοκτήτης δε γουστάρει delivery!  Μπορείτε να τηλεφωνήσετε και την ώρα που θα φτάσετε να είναι έτοιμη η παραγγελία σας ώστε να μην περιμένετε.  Ή να καθίσετε σε ένα από τα λιγοστά τραπέζια και να σας σερβίρουν, ξεχνώντας τον περιβάλλοντα χώρο και το αγενές για κάποιους service.
Τελευταία έκανε και μια επέκταση και βγάζει τραπέζια και στο πεζοδρόμιο απ'τη μεριά της Αναπαύσεως.
Αν βρεθείτε κοντά στην περιοχή, δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Προσοχή Τετάρτη κλειστό.

Αδριανού 13, Δραπετσώνα
Τηλ. 210 4623788


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου