Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Cookoovaya - Πέντε chef πίσω από μια ανοιχτή κουζίνα!

Πέντε καταξιωμένοι chef συμπράτουν και ανοίγουν πριν δυο χρόνια τέτοια εποχή την "Cookoovaya", ένα εγχείρημα που θα συζητηθεί πολύ, θα αποκτήσει φανατικό κοινό και για αρκετό καιρό θα έχει λίστα αναμονής για κράτηση.  Όλοι αναρωτιούνταν πριν το τρανταχτό opening, πως θα καταφέρουν να συνδυαστούν πέντε chef στην ίδια κουζίνα και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα.
Ο Καραθάνος (πρώην chef στο Hytra), ο Κοσκινάς (πρώην σεφ στο Αλάτσι και στο Milos), ο Ζουρνατζής (πρώην chef στο Cuccina Povera) και οι αδερφοί Λιάκου, ιδιοκτήτες και chef του Base Grill & του Τραβόλτα.  Όλοι μαζί πίσω από την ανοιχτή στο κοινό κουζίνα, πετυχαίνουν την επαφή με τον κόσμο και βάζουν όπως λένε την ψυχή τους σε κάθε πιάτο.
Εγώ ως απλή μαγείρισσα και blogger, θεωρώ ότι πέτυχαν το στόχο τους και άφησαν άφωνους όσους πίστευαν ότι αυτή η ιδέα δε θα προχωρήσει· οι καθ'ύλην αρμόδιοι και γευσιγνώστες, έχουν δοκιμάσει και γράψει τα καλύτερα για το εστιατόριο.
Από τότε που άνοιξε μέχρι σήμερα, το έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές και πάντα στα πιάτα, υπάρχει μια μαγειρική ωριμότητα· τίποτα κραυγαλαίο, ούτε καμιά προσπάθεια εντυπωσιασμού.  Ως πελάτης, μπορείς να αναγνωρίσεις τη δημιουργικότητα μέσα από μια απλή αλλά μοναδική χορτόπιτα ή ένα κόκκορα παστιτσάδα που το χοντρό μακαρόνι γεμίζει από τη μους του κόκκορα.
Μπορείς να ανακαλέσεις μνήμες και αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς μέσα από ένα εξαιρετικό μεδούλι που σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί, λίγο μαϊντανό και ελάχιστο κρεμμυδάκι.
Οι γεύσεις απευθύνονται σε ώριμους ουρανίσκους που φτάνουν στα όρια της ηδονής!
Ο κατάλογος χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες, όσοι κι οι chef του εστιατορίου:
* Σαλάτες - Κρύα πιάτα και ωμά
* Ξυλόφουρνος
* Τηγάνι και κατσαρόλα
* Κάρβουνα
* Γλυκά
Το καλωσόρισμα είναι ένα πιατάκι με βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας και πάνω του τρίμμα αυγοτάραχο.  Το απολαμβάνετε με τριών ειδών ψωμιού, το ένα εξ'αυτών από χαρούπι με χοντρό αλάτι.
Το tartare από βοδινό φιλέτο με λάδι καπνιστής πιπεριάς, νιώτικο τυρί και τσιπς με μελάνι σουπιάς, είναι πιάτο υψηλού επιπέδου.  Εξίσου καλό, το carpaccio από μπούτι βοδινό με gorgonzola και vinaigrette τρούφας.
Η ανοιχτή πίτα με τρούφα, μανιτάρια με κρέμα, βοδινό φιλέτο και τραγανά κρεμμύδια είναι ένα πιάτο ρουστίκ αλλά πολύ νόστιμο.
Ο μουσακάς με τη ρευστή μπεσαμέλ, μάλλον μου θυμίζει τον αποδομημένο μουσακά του Καραθάνου στο "Hytra". Χωρίς να φτάνει αυτό το επίπεδο, είναι ένα πιάτο "must" και την τελευταία φορά μας στεναχώρησε το ότι είχε βγει από τον κατάλογο.
Τα μοσχαρίσια μάγουλα έλιωναν και συνδυάζονταν με το κοφτό μακαρονάκι και το νιώτικο τυρί, πολύ καλά.  Τα μανιτάρια δεν πρόσθεταν κάτι στο πιάτο.
Μη χάσετε το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ από μανιτάρια. Συνοδεύεται από άγριο ρύζι, που προσωπικά δεν το αγαπώ αλλά σε άλλους αρέσει πολύ.
Κρατείστε χώρο για γλυκό γιατί δύο από τα γλυκά του καταλόγου είναι απίστευτα.
Πολίτικο τσουρέκι με παγωτό κανέλα και κρέμα μαχλέπι και μπουγάτσα με τραγανά φύλλα, κρέμα βανίλια και παγωτό κανέλα.  Σίγουρα δε μπορείς να αρκεστείς σε μια-δυο κουταλιές!
Η λίστα κρασιών έχει πάνω από 150 ετικέτες και διαθέτουν και τέσσερις ποικιλίες από house-wine που οινοποιούνται στο Δομοκό, στο οινοποιείο Γκιρλέμη.  Στόχος τους είναι να φτάσουν τις δέκα ποικιλίες.
Το φαγητό δεν είναι ο μόνος λόγος που σε κάνει να γυρνάς στην "Cookoovaya".  Έχει άψογο service και παρόλο που η σάλα είναι τεράστια και εξυπηρετούν τουλάχιστον 260 άτομα σε ώρες αιχμής, όλα κυλούν ρολόϊ.  Το μείον για μένα είναι η οχλοβοή από το ετερόκλητο ζωηρό κοινό.
Υπάρχει άνθρωπος που παραλαμβάνει το αυτοκίνητό σας γιατί το parking στην περιοχή είναι πολύ δύσκολο.
Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, 13.00 μ.μ. ως 01.00 π.μ.

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
Τηλ.: 210 7235005


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου