Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Benito delicatessen - Από την Πόλη στο Π.Φάληρο

Η οικογένεια έστησε το πρώτο της μπακάλικο γύρω στο 1950 στην Κωνσταντινούπολη και το 1980, ο κος. Benito Sanzoni με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του, Απόστολο και Λιμπόριο, εγκαταλείπουν την Πόλη και εγκαθίστανται στην Αθήνα.  Το 1993 ανοίγουν μπακάλικο στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή που στέγαζε τους Κωνσταντινουπολίτες, μια γειτονιά καλοφαγάδων, οι οποίοι εμπιστεύονται ακόμη και σήμερα το μαγαζί· και δεν είναι οι μόνοι, αφού έχει μαθευτεί στόμα με στόμα για τα ποιοτικά προϊόντα του, με κορυφαίο το πολίτικο φύλλο κρούστας "γιουφκά", που παραλαμβάνουν μια φορά την εβδομάδα φρέσκο από την Πόλη.
Τα είδη τους είναι πολλά και πρώτης ποιότητος· παραδοσιακά ελληνικά τυριά και εισαγωγής μοτσαρέλα, πεκορίνο, παρμεζάνα, μασκαρπόνε, brie.  Από αλλαντικά διαθέτουν σαλάμια με επικαλύψεις, παστουρμά, προσούτο με φυσικό κάπνισμα, ζαμπόν με δεντρολίβανο, λουκάνικα από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.
Και η πλούσια ποικιλία συνεχίζεται με πολίτικη λακέρδα, λυκουρίνους, τσιροσαλάτα, καπνιστό σο- λωμό Σκωτίας, τουρσί εισαγόμενο από Τουρκία και σπιτικό λάχανο τουρσί.
Η κα. Ευδοκία (σύζυγος του Benito) ετοιμάζει σπιτικές σαλάτες, ντολμαδάκια γιαλατζί με φρέσκο αμπελόφυλλο, λαχανοντολμάδες, μύδια ντολμάδες και πιπεριές γεμιστές.
Και φυσικά δε λείπουν τα περίφημα πολίτικα παστουρμαδοπιτάκια, τυροπιτάκια· όλα σπιτικά με το φύλλο κρούστας "γιουφκά".
Μπορείτε επίσης να βρείτε ζυμαρικά από μικρές οικοτεχνίες, διάφορες sauce και μια κάβα με λίγες αλλά καλές ετικέτες κρασιών.
Στην περιοχή είναι πολύ δύσκολο το parking· καλό θα είναι να πάτε με κάποιον παρέα γιατί μπορεί να κάνετε πολλούς κύκλους για να παρκάρετε, αναλόγως τη μέρα και την ώρα.
Μόλις άνοιξαν και μεγαλύτερο μαγαζί, χωρίς να απομακρυνθούν από τα νότια, εκεί που στεγαζόταν το εστιατόριο "Mushroom" στη Γλυφάδα (γωνία Γρ. Λαμπράκη & Αγίου Νικολάου 48).

Θέτιδος 22
Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 9837677 - 210 9855252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου