Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Modern Roof Top Dining - Η Ακρόπολη δεσπόζει στο μπαλκόνι του

Στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου, ανάμεσα στα κλασικά μνημεία της Αθήνας, ένα παλαιό κτήριο μετατρέπεται στο 5άστερο boutique hotel "Athens Was".  Το interior design επιμελήθηκαν ο Σταύρος Παπαγιάννης και ο Γιώργος Κυριαζής.
Το μυστικό όμως κρύβεται στην ταράτσα του· πρόκειται για το μικρό σε διαστάσεις, αλλά με ασύλληπτη θέα, εστιατόριο "Modern".  Η Ακρόπολη στο πιάτο στην κυριολεξία!
Το menu έχει την υπογραφή του διεθνούς αναγνωρισμένου chef Θέμη Παπαδόπουλου, αλλά η ψυχή στην κουζίνα, είναι ο νεότατος Μιχάλης Μπίρτσιος, ο οποίος άφησε τη Σχολή Καλών Τεχνών γιατί τον κέρδισε η μαγειρική.  Η καλλιτεχνική του ευαισθησία απεικονίζεται στα πιάτα του, τα οποία είναι δημιουργικά και ψαγμένα και οι γεύσεις ισορροπούν αρμονικά μεταξύ τους.
Το "Modern" ξεφεύγει από τα ξενοδοχειακά εστιατόρια και παρόλο που δοκίμασα την κουζίνα του το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενθουσιάστηκα με τον αποτέλεσμα· καμία σχέση με τα εορταστικά fix menu των εστιατορίων για τις μέρες των γιορτών.
Μας καλωσόρισαν με ποτήρι σαμπάνια και το amuse bouche ήταν στρείδι με κονσομέ γαρίδας και κρέμα κουνουπιδιού·  ιωδιούχο ιδανικό ξεκίνημα!
Δίπλα στο καλαθάκι με τα ψωμάκια (ένα εξ αυτών μαύρο με άνθρακα!) στεκόταν ένα μπουκαλάκι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Andelea.
Η σούπα topinambur με foie gras, ραβιόλι κρεμμυδιού και χειμερινή μαύρη τρούφα, παρέπεμπε σε γαλλική κουζίνα αλλά με μεσογειακή παρέμβαση και ήταν απόλαυση!
Τα χτένια - ειδικά για τη βραδιά - ήταν με κρούστα από καρύδι, με σταφίδες, κουκουνάρι και από- σταγμα πορτοκαλιού με γαρύφαλλο· παρόλο που ο συνδυασμός των υλικών ήταν δύσκολος, το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τον chef.
Ο τραχανάς ερωτοτροπούσε με τις φρέσκες καραβίδες, συνοδεία μανιταριών και αφρό μανταρινιού· εδώ ίσως θα ήθελα τη σάρκα της καραβίδας λίγο πιο κρουστή (ήταν παραπάνω από όσο έπρεπε βρασμένη).
Κυρίως πιάτο, χοιρινό iberico μαγειρεμένο 24 ώρες συνοδεία πουρέ σελινόριζας, κυδώνια και μήλο. Και σ'αυτό το πιάτο, το οποίο ήταν υποδειγματικά μαγειρεμένο, φάνηκε η άρτια τεχνική του chef.
Και τα γλυκά - της pastry chef Βασιλικής Πηλιανίδου - στέκονται σε πολύ καλό επίπεδο· στο menu της βραδιάς, υπήρχε black forest με σοκολάτα, βύσσινο και απόσταγμα kirsch καθώς και αχλάδι ποσέ με σιρόπι μπαχαρικών, crumble φουντουκιού και παγωτό μαστίχα.
Το "Modern" έχει βαλθεί να αποκτήσει πολλά περισσότερα από ένα τουριστικό πρόσημο και να κάνει το κοινό, να πάψει να φοβάται τα εστιατόρια των ξενοδοχείων· με τον πήχη της γεύσης ψηλά, σχεδόν το έχει καταφέρει!
Τιμή για ένα πλήρες γεύμα €40 - 50 κατ'άτομο.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5 (ξενοδ. Athens Was)
Τηλ.: 210 9249954

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου