Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Τηλέμαχος Athens

Η φωτεινή επιγραφή στο βάθος της στοάς της Πανεπιστημίου, σε οδηγεί σε ένα χώρο που κάποτε φιλοξένησε το θρυλικό ουζερί του "Απότσου"· από τη μεταπολίτευση μέχρι τα '90ς μάζευε κόσμο από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και ήταν "must" για την εποχή του.  Στη συνέχεια στέγασε το "Cellier Le Bistro".  Σήμερα, βρίσκουμε εκεί το νέο "Τηλέμαχο", το νέο "παιδί" του Γιώργου Τσιλιγκίρη.
Η φιλοσοφία του μαγαζιού παραμένει η ίδια μ'αυτή που ακολουθούν μέχρι σήμερα και τα άλλα δύο εστιατόρια με το ίδιο όνομα, στην Κηφισιά.  Η έμφαση δίνεται στο ποιοτικό κρέας (πιεμοντέζικα rib-eye & T-bone από τη Macelleria Danielle Oberto), στα σοφιστικέ ψησίματα και στη λίστα κρασιών που φτάνει τις 500 ετικέτες.  Ο ιδιοκτήτης κάνει προσωπικές εισαγωγές από Νότια Γαλλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική.
Ο χώρος διατηρεί την αστική αύρα που είχε, με τον τεράστιο πολυέλαιο στην είσοδο και την μπουαζερί με τους μεγάλους καθρέφτες να παραμένουν στην παλιά τους θέση.  Στη μέση της σάλας, ένας ξύλινος πάγκος με μηχανή κοπής αλλαντικών και τα αλλαντικά έτοιμα προς κοπή και κατανά- λωση από τον πελάτη.
Τα κλασικά πιάτα του "Τηλέμαχου" της οδού Φραγκοπούλου στην Κηφισιά, δε λείπουν κι από τον κατάλογο του Αθηναϊκού μαγαζιού.  Ανάμεσά τους μοσχαρίσιο καρπάτσιο και ταρτάρ, βραστός σιδηρόδρομος λαδολέμονο, φρικασέ, μπιφτέκι από μαύρο χοίρο.  Αυτό που έλειπε ήταν το νεροβού- βαλο, το οποίο είναι εξαιρετικό κομμάτι κρέατος και πάντα ιδανικά ψημένο.
Η πρόθεση του Τσιλιγκίρη, είναι να γίνει το εστιατόριο προσιτό στη νεολαία με λύσεις για ένα ελαφρύ γεύμα γύρω στα €20 χωρίς το κρασί, όπου θα μπορούν να φάνε στη μαρμάρινη μπάρα με τα stools.  Στόχος του, να λειτουργήσει ένα take away από το πλάι της στοάς, όπου θα μπορεί κάποιος ν'αγοράσει κρύα σάντουϊτς με πικάνια ή φιλέτο καθώς και burgers με μπιφτέκι από κρέας μαύρου χοίρου.
Γύρω στις 35 ετικέτες κρασιού, προσφέρονται σε ποτήρι (75ml & 150ml) ξεκινώντας από €4.
Μελανό σημείο (τουλάχιστον τη μέρα που το επισκεφθήκαμε) ήταν το service που ήταν εξαιρετικά αργό· δεν ξέρω αν έφταιγε η μέρα και το ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο, όμως η κουζίνα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει παράλληλα τόσο κόσμο. Είναι σίγουρα σημείο προς βελτίωση γιατί όσο και καλή πρόθεση να έχεις, δεν μπορεί από το σερβίρισμα των ορεκτικών ως τα κυρίως, να μεσολαβεί διάστημα μιας ώρας! Είναι κρίμα με τέτοια ποιότητα φαγητού, να μειονεκτούν στο service.
Τιμές: €25 - 40 το άτομο χωρίς κρασί.

Πανεπιστημίου 10 (στοά)
Τηλ.: 210 3613300


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου