Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Food Mafia - Νέα Ερυθραία

Νέο street food στα βόρεια από τον Ηλία Σκουλά, που θέλησε να μεταφέρει στη Νέα Ερυθραία την εμπειρία του από την Αμερική.
Σ'ένα χώρο που κυριαρχούν η πέτρα, το ξύλο, το μέταλλο και οι φωτεινές ταμπέλες από Νέον θυμίζοντας San Francisco, o chef πειραματίζεται με κοπές, παλαιωμένα κρέατα και ψησίματα.
Στα ορεκτικά το Galantine κλέβει τις εντυπώσεις! Ζαμπόν βιολογικού κρητικού κοτόπουλου με χοιρινό iberico και μανιτάρια shiitake, σερβίρεται σε ρολό και στη μέση έχει αυγό. Το συνοδεύουν ζεστό ψωμί, μουστάρδα Dijon, μαρμελάδα κρεμμύδι και χειροποίητα τουρσιά.
Το burger Wild One - που οι κριτικοί γεύσης αποκαλούν το Burger της 20ετίας - είναι ένα cheeseburger με 2 μόνο υλικά! Αλλά τι υλικά???!!! 4 στρώματα (όχι πλασμένο μείγμα) από 4 διαφορετικά steaks με 4 διαφορετικές κοπές, τα 2 είναι dry aged 95 ημερών, συνθέτουν το μπιφτέκι των 250 gr. Όσο για το τυρί, είναι Dry Monterey Jack από San Francisco το οποίο δεν εισάγεται στην Ελλάδα αλλά στο Food Mafia το βρίσκουν!
Δεν θα το βρείτε στον κατάλογο, αλλά ζητήστε το και θα σας το φτιάξουν!  Τρέλανέ μας κι άλλο κε. Σκουλά!
Εξαιρετικό το Burger Mushroom melt edition! Μπιφτέκι με κρέας από τρία διαφορετικά κρεοπωλεία που μετά από παλαίωση αλέθεται σε κιμά, ο οποίος τυλίγεται με μεμβράνη ώστε όταν κοπεί να έχει υφή από κόκκους κρέατος. Το ψήσιμο είναι σε ξυλόφουρνο Josper και το μπιφτέκι σερβίρεται μέσα σε ψωμάκι που έχει βάση ένα ένζυμο από τη ζύμωση γλυκοπατάτας και μελιού. Τη γεύση του απογειώνουν το extra aged chedar, λιωμένο τυρί Monterey Jack, μανιτάρια shiitake και sauce απο sour cream.
Τα burgers σερβίρονται με φίνες ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες λουσμένες με κολλώδη σάλτσα από ψητό μοσχάρι (Gravy) και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Τι θα λέγατε αν συνεχίζατε με γύρο πάπιας; Πάπιες από τη Ρουέν με σκουρόχρωμο κρέας φιλεταρισμένες και μαριναρισμένες σε μια ελληνογαλλοκαντονέζικη μαρινάδα έγιναν γύρος και σερβίρονται μέσα σε πίτα από ζύμη bao με μια σάλτσα Duck Zoo και διάφορα συνοδευτικά.
Ο σεφ θεωρεί ότι το πιάτο αυτό είναι από τα ποιοτικότερα και νοστιμότερα της καριέρας του.
Ο κατάλογος έχει 4 ακόμη burgers, ένα εξ αυτών με ξεψαχνισμένη μοσχαρίσια ουρά, μαγειρεμένη στη γάστρα με μεδούλι και ιταλικό τυρί taleggio.
Όσο για τα bao buns που έχουν γίνει μόδα, ο Ηλίας Σκουλάς αποφάσισε να φτιάξει ότι πιο gourmet υπάρχει!
Πέντε bao buns το ένα πιο δημιουργικό από το άλλο! Ένα θα αναφέρω και θα καταλάβετε... in & out κροκέτα πάπιας, καρπούζι κονφί και σάλτσα foie gras!
Το κρέας εδώ έχει την τιμητική του και ο κατάλογος έχει εξαιρετικά steaks με σπουδαίες κοπές.
Κλασικά πιάτα του Food Mafia (που σίγουρα έχει λείψει στους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων) δε λείπουν από τον κατάλογο, όπως τα αυγά στη χόβολη, ένα φοβερό tartare και το γιουβέτσι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι και χειροποίητο κριθαράκι.
Δοκιμάστε τα φοβερά coctails απ'το μπαρ που φτιάχνονται με φρέσκα φρούτα που παγώνουν μόνοι τους και όχι με κατεψυγμένα!
Δεν άντεξα να δοκιμάσω τα γλυκά του καταλόγου και άφησα για την επόμενη φορά ένα Νεοϋορκέζικου τύπου cheesecake ψημένο με πράσινο μήλο και calvados απ'τη Νορμανδία.
Κόστος: € 30 περίπου το άτομο

Ελ. Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία
Τηλ. 210 6233600


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου