Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Έξω Μεριά - Υστέρνια, Τήνος

Σε κάθε μου ταξίδι στην Τήνο, μου ξεδιπλώνει κι ένα κομμάτι της...μια νέα γωνιά.. αυτή τη φορά, την "Έξω Μεριά". Ποιος να μου το έλεγε ότι θα βρω την παλιά μου συνάδελφο απ'τη ναυτιλιακή, να έχει ανοίξει αυτό το όμορφο μαγαζί, για το οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα!
Η ιστορία ξεκινάει ως εξής....το 2012 πάνω στην κρίση, η Μαρία κι ο Γιάννης αποφασίζουν ν΄αφήσουν την Αθήνα και ν'ανοίξουν μια επιχείρηση στον αγαπημένο τους για χρόνια προορισμό, την Τήνο.
Η "Έξω Μεριά" είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο..αράζεις στους καναπέδες ή στις αναπαυτικές καρέκλες και απολαμβάνεις τη μοναδική θέα στον όρμο των Υστερνίων. Ανοίγει από τις 9.30 το πρωί με δυνατό brunch ως το βράδυ που μετατρέπεται σε μπαράκι με χαλαρή διάθεση.
Το brunch σερβίρεται ως αργά το μεσημέρι και είναι must! Στραπατσάδα με παντσέτα και φέτα, καγιανά με σύγκλινο, αυγά μάτια με γραβιέρα Τήνου, ψητά τοματίνια και μανιτάρια, αυγά ποσέ με φρυγανισμένο ψωμί και σαλάτα από πλιγούρι και μοναδικά Croque Madame.
Ο κατάλογος έχει επιλογές από sandwiches και τορτίγιες καθώς και μπαγκέτες φτιαγμένες με αγνά υλικά από το νησί.
Οι σπιτικές πίτσες και πίτες ημέρας σου σπάνε τη μύτη και εκτός αυτών μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο-τριών ειδών ζυμαρικά μέχρι burger.
Μη χάσετε τα γλυκά τους! Είναι όλα χειροποίητα.  Δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε!
Ως προς τα ακούσματα, η μέρα ξεκινάει με κλασική μουσική, συνεχίζει με jazz και αργά το βράδυ έχουν την τιμητική τους η soul, funk και bossanova.

Υστέρνια, Τήνος
Τηλ. 2283 0 31552

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου