Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Gaku Sushi Izakaya- Σύνταγμα

Σ'ένα χώρο που επί πολλά χρόνια στέγαζε το "Furin Kazan", εδώ και κάποιους μήνες, ήρθε να βάλει τη στάμπα του - μετά το σουξέ του στα βόρεια - το "Gaku".
Ευτυχώς δε θυμίζει σε τίποτα το εστιατόριο που στεγαζόταν παλιά εκεί, που ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω τη δυσοσμία απ'το τηγάνι - χρόνια πίσω - που έπνιγε το χώρο!
Ιδανικό για μεσημέρι μετά τα ψώνια σας στο κέντρο.. ανηφορίστε τη Νίκης και στρίψτε δεξιά στην Απόλλωνος. Η γυάλινη πρόσοψη του Gaku σας δίνει την πρώτη εικόνα του εσωτερικού χώρου με το μαρμάρινο πάγκο του sushi-bar.
Μπαίνετε και το προσωπικό σας καλωσορίζει με το γνωστό ιαπωνέζικο χαιρετισμό, που πρωτοσυνάντησα στη χώρα μας στα εστιατόρια Matsuhisa.
Σας συνοδεύουν ως το τραπέζι σας και σας φέρνουν το menu, που είναι επηρεασμένο από τη νοοτροπία των izakaya (γιαπωνέζικα μεζεδοπωλεία).
Μη χαθείτε στον πλούσιο κατάλογο αν δεν είστε γνώστες. Ζητήστε τη βοήθεια του καλά καταρτισμένου προσωπικού και εμπιστευθείτε τους!
Ο chef Go Nagano έχει δημιουργήσει ένα menu με μεγάλη ποικιλία sushi, καθώς και κάποια κρύα και ζεστά πιάτα, πάντα σε ιαπωνέζικο τέμπο.
Ρωτήστε επίσης για τα φρέσκα ψάρια ημέρας, μαγειρεμένα με το δικό τους τρόπο.
Δοκιμάσαμε tartare με φρέσκο τόνο, αβοκάντο και αυγά χελιδονόψαρου, που έκανε απίστευτο κοντράστ με τη yuzu sauce που το συνόδευε.
Εξαιρετική πρόταση το crunchy arare με σολομό, αβοκάντο, wasabi και δημιουργική home-made crunchy επικάλυψη.
Το unagi tempura με φρέσκο χέλι, αγγούρι και τυρί κρέμα ήταν πολύ καλό.
Από τα inside-out rolls ξεχώρισα το rikyu-roll με λαβράκι μαριναρισμένο σε sauce πράσινης τσίλι πιπεριάς και αυγά χελιδονόψαρου, αγγούρι, wasabi, μαγιονέζα ματσα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Το yuzu-koukaku συνδύαζε γλυκιά γαρίδα με καβούρι, αγγούρι, wasabi και sashimi γαρίδας στην κορυφή με sauce yuzu-τομάτας να απογειώνει τη γεύση.
Το spicy-hamachi-teriyaki περιείχε sashimi φρέσκου μαγιάτικου (ελαφρώς πικάντικο) και teriyaki στην κορυφή.

Αν σας αρέσει το sake, εδώ θα βρείτε μια πολύ καλή λίστα!
Μπύρες, κλασικά κάποιες ιαπωνέζικες και λίγα κρασιά.
Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Υπολογίστε γύρω στα €25-30 κατ'άτομο χωρίς ποτά.
Στο Gaku θα ξαναγυρνούσαμε ευχάριστα! Είναι από τα μαγαζιά που σε κάνουν να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks, όταν οι αλυσίδες των sushi-bars που έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα, σε έχουν κάνει να μη θες ούτε να τ'αγγίξεις...

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3230970


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου