Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Guarantee... Εγγυημένα το καλύτερο sandwich της Αθήνας


Δεν το πιάνει το μάτι σου, αν και είναι στο ίδιο μέρος από το 1988 επί της Βεϊκου στο Κουκάκι. Πραγματικά αν δεν είχα διαβάσει κάπου για το μαγαζί, δεν θα έμπαινα ποτέ. Η ουσία όμως δεν είναι στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά όταν περάσεις την τιρκουάζ τζαμένια πόρτα (με μεγάλη δυσκολία τις περισσότερες φορές, γιατί η ουρά φτάνει ως το δρόμο).
Ο ιδιοκτήτης ο Γιάννης και η γυναίκα του, η Χαρούλα, καλοσυνάτοι και χαμογελαστοί, είναι πάντα πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν παρ'όλη την κούραση της ημέρας.  Βρίσκεσαι αντιμέτωπος με βιτρίνα με πάνω από 150 υλικά για sandwich... δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Τυριά από Ελλάδα και εξωτερικό, αλλαντικά που κόβονται εκείνη την ώρα μπροστά σου, όλες οι σάλτσες χειροποίητες (πέστο με κόκκινη πιπεριά και κάσιους, πέστο με σχοινόπρασο, μούστο και μέλι, σπιτική μαγιονέζα και bearnaise).
Και αυτά είναι μόνο η αρχή... μπιφτέκια της Χαρούλας, roast beef (κρέας από το κρεοπωλείο του κου. Γιώργου λίγο πιο κάτω) που κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες, ψημένο ελάχιστα.. μαριναρισμένος σολωμός, όλων των ειδών τα ψητά λαχανικά.
Τα φρατζολάκια που χρησιμοποιούν, είναι 5 ειδών από τρεις διαφορετικούς φούρνους:
Καμπαγιού & Dunkel χωρίς γλουτένη από το γνωστό φούρνο του "Τάκη" στη Μισαραλιώτου
Τσιαπατάκια άσπρα και μαύρα από το Ρίζο
Λαγανίτσες και πολυτελείας απ'το "Παραδοσιακό" του Τάσου
Κάποιοι από τους συνδυασμούς που προτείνει είναι:
- Προσούτο μαύρου δάσους, γραβιέρα, ψητή τομάτα και κρεμμύδι, αυγό μάτι, πέστο κόκκινης πιπεριάς
- Roast beef, μαλακό κατσικίσιο τυρί, μαρούλι, ψητά κρεμμύδια και πιπεριά, homemade sauce
- Τσορίθο, μορταδέλα, γκούντα με λιαστή τομάτα, ψητά κολοκύθια και μανιτάρια, πέστο σχοινόπρασο
Ο αγαπημένος συνδυασμός του γιου μου είναι roast beef, έμενταλ, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, extra sause bearnaise.
Μη χάσετε τους φρεσκοστυμένους χυμούς φρούτων και λαχανικών.  Μοναδικός ο συνδυασμός σπανάκι, μήλο, τζίντζερ.  Την τελευταία φορά, ο κος. Γιάννης πρόσθεσε και σταφύλι.. σκέτη απόλαυση.
Στο Guarantee θες να έρχεσαι ξανά και ξανά και ποτέ δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.. εμπιστεύσου τον κο. Γιάννη και δεν θα σε απογοητεύσει!

Βεϊκου 41, Κουκάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου