Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Polly Maggoo...απο τον Κεραμεικο στο Ψυχικό

Γαλλικό μπιστρό, όπου από το 2009 σε ένα στενό του Κεραμεικού, απέκτησε φανατικό κοινό.  Πριν λίγους μήνες μετακόμισε στο Ν.Ψυχικό.
Ο νέος χώρος μοιράζεται σε δυο επίπεδα, έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ντιζάιν με εκτυπώσεις από "Moulin Rouge" και αποπνέει έναν καλλιτεχνικό αέρα αν και σε κάποιο σημείο είναι στο όριο μια κιτς για κάποιους άποψης.
Στο menu, ένα signature-dish, που δεν πρέπει να χάσετε, είναι η σαλάτα φακή με σχοινόπρασο και αυγό ποσέ· η σπυρωτή υφή της, σε συνδυασμό με το άψογα βρασμένο αυγό ποσέ, την κάνουν το πιάτο που δε βγαίνει απ´τον κατάλογο.
Το ταρτάρ λαβράκι με λαδολέμονο και τσάϊβς ήταν ουδέτερο· ίσως να πρέπει να πειραματιστούν λίγο με το μαρινάρισμα, ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα της σάρκας του.
Το σουφλέ με μπρόκολο, αξίζει να το δοκιμάσετε· τα υλικά δένουν άρτια μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω απο ικανοποιητικό.
Το μυλοκόπι με τη sauce aioli, χρειαζόταν παραπάνω ψήσιμο (κόβοντάς το, η σάρκα ήταν ροζ) και το σκόρδο στη sauce ακουγόταν τόσο έντονα, σε σημείο που πίκριζε και κάλυπτε τ´αρώματα του πιάτου.
Σίγουρα όμως από μια αστοχία, δεν θα κριθεί ένα εστιατόριο που έχει εδραιώσει τη θέση του στην εστιατοριακή σκηνή της Αθήνας.
Ο σολομός με τις ταλιατέλες ήταν αρκετά ζουμερός, αλλά ίσως του έλειπαν κάποια μυρωδικά που θα έδιναν μια άλλη νότα στο πιάτο.
Τα γλυκά ήταν ανώτερα των προσδοκιών μου.  Το μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και κρέμα λεμονιού, ήταν αέρινα δροσιστικό και μια φοβερή σοκολάτα με σοκολατένια γκανας, θα σε κάνει, αν δεν ανήκεις στους chocomaniacs, σίγουρα να γίνεις!
Κόστος κατ´άτομο γύρω στα €35 με κρασί και επιδόρπιο· εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής!

Αγγέλου Σικελιανου 8
Νέο Ψυχικό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου