Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Zillers...θέα Ακρόπολη


Με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τη Μητρόπολη της Αθήνας, το εστιατόριο στην ταράτσα του νέου ξενοδοχείου "The Zillers", σε μαγνητίζει.
Η αφαιρετική μοντέρνα διακόσμηση, τα αναρριχώμενα φυτά στην πλάτη του μπαρ και η μερικώς ανοιχτή κουζίνα, χαρακτηρίζουν το χώρο.
Στην κουζίνα, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, της οποίας την κουζίνα, είχα να δοκιμάσω από το 2009 στη Σαντορίνη. Από τις λίγες γυναίκες της νέας γενιάς μαγείρων στην Ελλάδα (έχει μαθητεύσει δίπλα στο Χριστόφορο Πέσκια) και είχε χαθεί απ το προσκήνιο για κάποια χρόνια.
Οι δυνατότητες της δε φαίνονται ακόμη ούτε στον κατάλογο, ούτε σε κάποιο απ' τα πιάτα που δοκίμασα.  Δεν έχουν τη φινέτσα και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζουν τη μαγειρική της.  Ίσως χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρει τα πατήματα της και να ξεδιπλώσει το ταλέντο της.
Η πράσινη σαλάτα με τα ροδάκινα και το ανθότυρο ήταν ουδέτερη, αλλά ο δυόσμος που ακουγόταν, της έδινε μια ιδιαίτερη νότα.  Τα χοιρινά κεφτεδάκια είχαν μαμαδίστικη νοστιμιά και ο συνδυασμός τους με τη φάβα και τη μαρμελάδα κάπαρης ήταν καλός, ενώ το ζαμπόν, δεν προσέθετε τίποτα στο πιάτο.
Το γεμιστό ραβιόλι με σκοτύρι ´Ιου, που συνοδευόταν με φέτες καπνιστής μελιτζάνας και φρέσκο βασιλικό, μάλλον χρειάζεται κάτι που θα το αναδείξει και θα φέρει στο πιάτο την ισορροπία που του έλειπε.
Το ψητό ξεκοκαλισμένο αρνάκι με συνοδεία πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαύρο σκόρδο και ψητά τοματίνια, ήταν καλό αλλά ούτε η ποσότητα ούτε η πρώτη ύλη, δικαιολογούν το κόστος του πιάτου (€25).
Το ρυζόγαλο με σορμπέ ροδάκινο και αστεροειδή γλυκάνισο ήταν εξαιρετικό και ο συνδυασμός με τα crumble σοκολάτας πολύ πετυχημένος.
Η λίστα κρασιών, θα πρέπει να εμπλουτιστεί τόσο από τον ελληνικό όσο και από το διεθνή αμπελώνα.
Υπολογίζετε περίπου € 25 - 35 κατ´άτομο χωρίς κρασί.

Μητροπόλεως 54
Αθηνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου