Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Le Votre Piree - Για σκληροπυρηνικούς chocoholics

Κρυμμένο σ'ένα στενό του Πειραιά, λίγο πιο πάνω απ'το παλιό ρολόι στο Πασαλιμάνι, το λιλιπούτειο "Le Votre Piree" με τη ροζ πρόσοψη, κρύβει όλο το πάθος του Στέφανου Διαμαντόπουλου για τη σοκολάτα!
Από πατέρα ζαχαροπλάστη, που είχε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο εν έτει 1962 Αλεξάνδρας και Πανόρμου στην Αθήνα (το "Ευρώπα") και από το 2002 μεταφέρθηκε στην Κουντουριώτου στον Πειραιά, ο Στέφανος μυήθηκε από πολύ μικρός στις γνώσεις της ζαχαροπλαστικής.
Στα 15 του φεύγει για σπουδές στο Παρίσι και εκπαιδεύεται στην αρτοποιϊα και σ'ότι έχει να κάνει με τη σοκολάτα.
Μετά από χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στα κρουαζιερόπλοια, επιστρέφει στο παλιό ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά και το μεταμορφώνει φέρνοντας αέρα ανανέωσης.
Τα θρυλικά ποντικάκια και οι σοκολατίνες του μπαμπά αποτελούν παρελθόν και ο Στέφανος ξεκινά εισαγωγή κόκκων κακάο που επεξεργάζεται και δημιουργεί τη δική του μοναδική σοκολάτα.
Και δεν αρκείται σ'αυτό... διοχετεύει τη μεγάλη του αγάπη και τις γνώσεις του για το κρασί και το αλκοόλ γεμίζοντας τις χειροποίητες δημιουργίες του!  Σοκολατάκια με Visanto Σιγάλα, Μαυράθηρο του Ρούσσου, παλαιωμένο τσίπουρο, ξηρή Μαλαγουζιά Παπαγιαννάκου, ρακή απ΄τη Σητεία, παλαιωμένα ξύδια και cognac 40 ετών.
Αγαπά όμως κάθε ελληνικό προϊόν και αν είσαι ανοιχτός στις γεύσεις, θα απολαύσεις σοκολατάκια με γέμιση μετσοβόνε, γεύση χωριάτικης σαλάτας ή σπανακόπιτας, γέμιση από σουμάδα, τριαντάφυλλο, βιολέτα, μαστίχα Χίου, μέλι Κυθήρων, 5 πιπέρια, τσάι από κόκκινα φρούτα και 5 διαφορετικά μπαχαρικά, καραμέλα με αλατισμένο βούτυρο, ελαιόλαδο ποικιλία κορωνέικη με ρίγανη.
Για τους λιγότερο σκληροπυρηνικούς, σοκολατάκια με αρώματα καφέ, λάιμ, κάρδαμο και πραλίνα φουντουκιού.
Απ'τις χειροποίητες σοκολάτες του, ποια να πρωτοδιαλέξεις;
Με ροζ πιπέρι, πιπερόριζα, λεβάντα, καπνιστό αλάτι, κρίθινο παξιμάδι με φράουλα κι αμύγδαλο, harissa, σοκολάτα με γιαούρτι και κράνα, τριαντάφυλλο με τσάι και βατόμουρο, κόκκους καφέ, βύσσινα, ινδική κάνναβη... και δεν ξέρω πόσες γεύσεις ακόμη έτοιμες ή σε πειραματικό στάδιο.
Αλλά δε μένει στη σοκολάτα.. έχει μαρμελάδες με τομάτα, ελιά και βασιλικό και γλυκό κουταλιού σκόρδο και κρεμμύδι, πιπεριά και μανιτάρια πλευρώτους.
Και βέβαια δημιουργεί τούρτες με ζαχαρόπαστα σε σχέδια και βάρος της αρεσκείας σας.
Σ'όλο αυτό βέβαια δεν είναι μόνος του...το ζεστό χαμόγελο του αδερφού του που όπως μου είπε αστειευόμενος είναι το "back up" σε κερδίζει απ'την πρώτη στιγμή που θα μπεις στο ζαχαροπλαστείο.
Το ανοιχτό μυαλό, το πάθος και η αγάπη καταργούν τα όρια και οδηγούν μέσα απ'τους πειραματισμούς σ'ένα και μοναδικό δρόμο... αυτόν της επιτυχίας!

Κουντουριώτου 166, Πειραιάς
Τηλ. 210 4122577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου