Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

"Κανέλα και Γαρύφαλλο" - Ο παράδεισος των μανιταριών στα Ζαγόρια

Αν αγαπάτε τα μανιτάρια, στα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στη Βίτσα, θα βρείτε ένα ζεστό εστιατόριο που τα περισσότερα πιάτα του έχουν ως βάση τα μανιτάρια και ακούει στο όνομα "Κανέλα και Γαρύφαλλο".
Ο ιδιοκτήτης Βασίλης Κατσούπας, με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στα Περιβαλλοντικά, αποφάσισε μετά από χρόνια στον Καναδά, να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να ασχοληθεί με τη συλλογή μανιταριών και να καλλιεργήσει κάποια είδη (κυρίως σιτάκε και πλευρώτους).
Επηρεασμένος από τα "εστιατοριακά" γονίδιά του (η οικογένειά του είχε μια απ'τις πιο γνωστές ταβέρνες στην Κυψέλη, τη Θράκα), αποφάσισε το 2006 ν'ανοίξει ένα εστιατόριο που θα ειδικευόταν στα μανιτάρια. Για να είμαι ειλικρινής - αν και λατρεύω τα μανιτάρια - είχα τους ενδοιασμούς μου όταν άκουσα ότι χρησιμοποιούν τα μανιτάρια στα περισσότερα πιάτα τους, γιατί αν κάποιος δεν ξέρει να διαχειριστεί την πρώτη ύλη, το αποτέλεσμα είναι τραγικό.
Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι στο "Κανέλα και Γαρύφαλλο" είναι γνώστες και τα πιάτα τους είναι καλοφτιαγμένα και έχουν ταυτότητα.
Ο κατάλογος με αρκετές επιλογές τόσο σε ορεκτικά όσο και σε κυρίως και στο τραπέζι ο μαυροπίνακας με γραμμένα τα πιάτα ημέρας με κιμωλία.
Από ορεκτικά, δοκιμάστε γαλοτύρι και σαγανάκι Μετσοβόνε μιας και η περιοχή της Ηπείρου φημίζεται για τα τυριά της.
Συνεχίστε με την περίφημη ηπειρώτικη "μπατσαριά" (ηπειρώτικη χορτόπιτα χωρίς φύλλο) ή μανιταρόπιτα με χειροποίητο φύλλο.
Η μανιταρόσουπα ήταν λίγο άτονη· θα την προτιμούσα πιο ρευστή και με περισσότερη ένταση στη γεύση.
Το ριζότο με άγρια μανιτάρια, λάδι τρούφας και παρμεζάνα ήταν σωστά χυλωμένο και πλούσιο σε αρώματα και γεύση.
Πολύ καλό το πιάτο ημέρας που ήταν γίγαντες μαγειρεμένοι με χόρτα.
Σίγουρα θα επέλεγα από το μενού και τα μανιτάρια με αμύγδαλα και σπανάκι, αλλά δυστυχώς είχε τελειώσει.
Στα κυρίως θα πρότεινα το μοσχαρίσιο φιλέτο με κονιάκ και βολίτες ή το κοτόπουλο με αμανίτες του Καίσαρα, ούζο και κρέμα με χυλοπίτες.
Για το τέλος γλυκό του κουταλιού μανιτάρι ή αν θέλετε "μανιταροαποτοξίνωση", εξαιρετικό cheesecake με γιαούρτι και άγρια μούρα, γαλακτομπούρεκο και κορμό σοκολάτας.
Το αποχαιρετιστήριο κέρασμα... τι άλλο;; Σπιτικό λικέρ μανιτάρι!
Ενημερωμένη λίστα κρασιών, αν και υψηλά κοστολογημένη, ειδικά για την περιοχή.
Κόστος γύρω στα €30 το άτομο χωρίς κρασί.

Βίτσα, Ζαγοροχώρια
Τηλ.: 2653 0 71671

1 σχόλιο:

  1. Καλά άρθρα, Έχετε ακούσει τον κ. Benjamin, Email: 247officedept@gmail.com --WhatsApp Contact: + 1-9893943740 - που εργάζονται με χρηματοδοτική υπηρεσία μου δίνουν δάνειο 95.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου και τα πληρώνω ετησίως. για δύο χρόνια τώρα και έχω ακόμα 2 χρόνια, αν και μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους γιατί είναι γνήσιος δανειστής δανείου που μπορεί να σας δώσει οποιοδήποτε είδος δανείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή