Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

My Deli -Βόλος

Το Βόλο - λίγο-πολύ - όλοι τον έχουμε συνδυάσει γαστρονομικά με τα τσιπουράδικα και τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσίπουρο.
Φεύγοντας λοιπόν για σ/κ που θα συνδύαζε Βόλο-Πήλιο, οι γευστικές μου αναζητήσεις ήταν μεταξύ τσιπουράδικων στην πόλη του Βόλου και εστιατορίων με τοπική κουζίνα στα χωριά του Πηλίου.
Το αναπτυγμένο όμως ένστικτό μου με οδήγησε σε ένα μικρό deli, θα το χαρακτήριζα "ιταλική vinoteca" που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα στον τσιπουροκρατούμενο Βόλο.
Ο λόγος για το λιλιπούτειο "My Deli" επί της Κουμουνδούρου.
Στην περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν Βολονάκι (από το Κολωνάκι), ανάμεσα σε καφετέριες και all-day μαγαζιά, το "My Deli" κάνει τη διαφορά!
Η διακόσμησή του υπέροχη, θυμίζει έντονα osteria της γειτονικής Ιταλίας.
Ο χώρος τόσο μικρός, κουκλίστικος με 3 - 4 τραπέζια και 2 -3 στον επάνω όροφο, στον οποίο οδηγεί μια μικρή εσωτερική σκάλα.
Αν προτιμάτε το χάζι στον πεζόδρομο, καθίστε σ'ένα απ΄τα 2- 3 τραπέζια ή στον πάγκο που είναι μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού.
Οι γεύσεις προκαλούν τον ουρανίσκο!
Δοκιμάστε ποικιλία τυριών ή αλλαντικών, καπνιστό σολωμό (συνοδευόταν από κάπαρη, αγγούρι τουρσί, ελίτσες χωρίς κουκούτσι και φρεσκοψημένο ψωμί), ποικιλία ζεστών γαλλικών τυριών που συνοδεύονταν από chutney σύκου ή τολμήστε πατέ ελάφι ή κριθαράκι με τρούφα.
Επίσης υπάρχουν πιάτα ημέρας, νομίζω πήρε το μάτι μου μια φοβερή ταλιάτα ψημένη rare στο διπλανό τραπέζι.
Ώσπου να ετοιμάσουν την παραγγελία μας, μας κέρασαν σπιτική χορτόπιτα φτιαγμένη από τη μητέρα του ιδιοκτήτη. Μπορείς να μην το εκτιμήσεις;
Μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων κρασιών και τα περισσότερα σερβίρονται και σε ποτήρι.
Σχέση ποιότητας-τιμής εξαιρετική! Στην Αθήνα με δυσκολία θα βρεις τέτοιο μαγαζί με πιάτα τόσο καλά κοστολογημένα!
Νομίζω ότι το "My Deli" είναι ένας καλός λόγος να επιστρέψω στο Βόλο.

Κουμουνδούρου 41
Τηλ. 2421 3 16888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου