Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Artisanal

Ένα αρτίστικο bar-restaurant που διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, αναβίωσε σ'ένα μεγαλειώδες κτήριο με κήπο στη συμβολή της Κηφισίας με την οδό Ζηρίνη.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος συνεργάστηκε με το Βαγγέλη Γερασίμου και το Δημήτρη Δημητριάδη κι έβαλε όλη την αγάπη του για τη Γαλλία στο εγχείρημα σκηνοθετώντας έναν όμορφο χώρο, με το όνομα Artisanal.
Τη θετική ενέργεια τη νιώθεις απ'την ώρα που θα μπεις στον περιβάλλοντα χώρο με το εξεζητημένο γούστο.. διαφορετικές καρέκλες και αέρας Προβηγκίας με τη γυάλινη κλειστή οροφή να σκεπάζει τον κήπο.
Την τεχνική του chef Δημήτρη Δημητριάδη θυμόμαστε απ'το Cibus στην Αίγλη Ζαππείου και μετά στο Hytra.
Στο Artisanal δημιουργεί ένα πειραγμένο ελληνικό menu που στηρίζεται σε προϊόντα της υπαίθρου αλλά το διευρύνει με μεσογειακές αναφορές και το εκσυγχρονίζει.
Ξεκινήσαμε με ένα εξαιρετικό χτένι με χόρτα γιαχνί, βούτυρο λεμονιού, πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι.
Το αυγό ποσέ πάνω σε κρέμα πατάτας συνδυάστηκε πολύ καλά με σέσκουλα και απάκι. Η παρουσίαση του πιάτου με ψιλοκομμένα τσιπς πατάτας που κάλυπταν εντελώς το αυγό, ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο διαφορετική ώστε να μην καλύπτεται το βασικό υλικό.
Το vegan γιουβέτσι με φρέσκα μανιτάρια, σελινόριζα και γραβιέρα Νάξου, ήταν σωστά χυλωμένο και αναδεικνύονταν τ'αρώματα των υλικών του πιάτου.
Η βοδινή ουρά έλιωνε στο στόμα και ταίριαξε απόλυτα με τις χειροποίητες μακαρούνες και την παλαιωμένη γραβιέρα Μετσόβου. Η αγκινάρα Ιερουσαλήμ δεν πρόσθετε στο πιάτο.
Το black angus ψημένο όπως το ζητήσαμε με τη demi glass λαχανικών να δένει ωραία με το χειροποίητο πουρέ.
Τα γλυκά που δοκιμάσαμε, τα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Στο εκμέκ καταϊφι με παγωτό καϊμάκι και φιστίκια Αιγίνης, έδιναν έξτρα γεύση τα κόκκινα φρούτα.
Όσο για το μιλφέιγ που είναι απ'τα αγαπημένα μου γλυκά, εδώ διαφοροποιείτο ευχάριστα έχοντας κρέμα πατισερί με γεύση καραμέλα (χωρίς να σε λιγώνει) και sauce μπανάνας.
Η λίστα κρασιών του είναι πλούσια, στηρίζεται στον ελληνικό αμπελώνα και είναι πολύ σωστά κοστολογημένη.
Κι αν πάλι θέλετε ν'απολαύσετε ένα cocktail στο ωραίο αυτό περιβάλλον, εδώ θα βρείτε αρκετά.
Επίσης σερβίρονται πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών για να συνοδεύσετε το κρασί σας σε περίπτωση που θέλετε κάτι ελαφρύ και όχι κανονικό γεύμα.
Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Υπολογίστε γύρω στα €30 κατ'άτομο χωρίς κρασί.

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλ. 210 8086111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου