Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Τα κορυφαία στέκια για κρεατολάγνους

Τσικνοπέμπτη προ των πυλών και όλοι αναζητούμε τα πιο δυνατά κρεατοφαγικά στέκια στην πόλη.  Θα μοιραστώ μαζί σας όσα κατέχουν για μένα άξια τον τίτλο των κορυφαίων κρεατομάγαζων στην Αθήνα.

* Drakoulis Dry & Raw
Η απόλυτη ηδονή! Ο προορισμός για κάθε λάτρη του κρέατος!
Η ωδή στην κρεατοφαγία με καρπάτσιο και ταρτάρ από διάφορες ράτσες, sashimi wagyu, outside skirt από αμερικάνικο black angus, λουκάνικα με τρούφα και bolognese με εξαιρετικό κιμά από διαφορετικά είδη κρέατος κομμένο με μαχαίρια!
Υψηλό κόστος αλλά μοναδικά κρεατικά.
Αναφορά παλιότερη (9/2/17) εδώ



* Vezene
Στη σάλα του μπορείς να απολαύσεις μοναδικά κρεατικά· από ένα ντελικάτο μεδούλι μέχρι το ανεπανάληπτο onglet. Και όχι μόνο βέβαια.. πίτσα στον ξυλόφουρνο, φοβερές πίτες και αν θέλετε να κάνετε την ανατροπή η κωλοχτύπα του Άρη Βεζενέ έχει γράψει ιστορία από το πρώτο μαγαζί ακόμη στο Μεγανήσι Λευκάδας.
Τιμές υψηλές αλλά το φαγητό του αξίζει το κάθε ευρώ που θα δώσετε.


* Τηλέμαχος Athens
Στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά που φιλοξενούσε χρόνια το θρυλικό ουζερί του Απότσου, σερβίρεται το καλύτερο σιτεμένο βοδινό κρέας από premium ράτσες εισαγωγής αλλά κι από ελληνικές φάρμες.
Το νεροβούβαλο must αν το πετύχετε καθώς κι ο βραστός σιδηρόδρομος κορυφαίος στην απλότητά του. Το κοκορέτσι του, ο μαύρος χοίρος στα κάρβουνα (παϊδάκι ή μπιφτέκι) και η τραγομακαρονάδα στη γάστρα θα σας ξετρελάνουν.
Εξαιρετική κάβα με πολλές ετικέτες εισαγωγής από Χιλή και Νέο Κόσμο και πολλές ελληνικές.
Αναφορά παλιότερη (2/1/17) εδώ






* Base Grill
Η μοντέρνα ψησταριά στο Μπουρνάζι που παραμένει εδώ και χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων των κρεατοφάγων. Μη χάσετε το συκώτι (το θεωρώ απ'τα καλύτερα της Αθήνας), την πικάνια και φυσικά το πιάτο must του μαγαζιού... "αυγά σαν τα μάτια σου".
Σχέση ποιότητας-τιμής εξαιρετική!
Αναφορά παλιότερη (16/12/16) εδώ
* Κρητικός
Η χασαποταβέρνα στην Κάντζα που μπορεί να θες gps για να φτάσεις, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο Σταύρος κι ο Νίκος χρόνια στη δουλειά θα σας σερβίρουν από νεφράκια μέχρι κοκορέτσι, ζουμερά μπιφτέκια και παϊδάκια και απίστευτα rib-eye. Ο σουβλιστός σιδηρόδρομος must.
Αέρινο τηγάνι στα κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πατάτες.  Τα ορεκτικά του πολύ καλοφτιαγμένα.
Οι τιμές δεν είναι αυτές της ταβέρνας αλλά η διαφορά στην ποιότητα είναι εμφανής!
Αναφορά παλιότερη (25/10/17) εδώ

Δυνατά παίζουν ακόμη το άρτι αφιχθέν "Wolves of Kitchen" στο Ψυχικό που το καλοκαίρι ξεκίνησε από τον Ορνό στη Μύκονο, το Γίδι στη Μεταμόρφωση του Βασίλη Ακρίβου, ιδιοκτήτη του γνωστού "Ψάριστον" και συνιδιοκτήτη του "Αιόλου 68" που αποφάσισε μ'αυτή τη χασαποταβέρνα να μας μυήσει στο καλό κρέας, η ξακουστή ταβέρνα "Άγιος Μερκούριος" στη Βαρυμπόμπη και το νέο κρεατομάγαζο στον Κορυδαλλό "Steak Alive" για το οποίο θα έχω σύντομα άποψη.

Κάντε τις κρατήσεις σας εγκαίρως και απολαύστε το κρέας από τους ειδικούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου