Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Blue Fish Βουλιαγμένη - Σε μοναδικό σημείο, αλλά....

Ξεκίνησα με την καλύτερη των διαθέσεων για βόλτα στην παραλιακή αφού ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και το σπίτι δεν με κρατούσε.
Αν και γνωρίζω καλά ότι οι ταβέρνες και τα περισσότερα εστιατόρια πάνω στη θάλασσα είναι κάτω του μετρίου, είχα τόση ανάγκη ν'απολαύσω τη θάλασσα αυτό το καλοκαιρινό μεσημέρι του Απρίλη, που το ρίσκαρα.
Δεν θα έλεγα ότι ήταν καλή ιδέα...
Το "Blue Fish" μου το σύστησαν κάποιοι φίλοι και είναι σε ένα μοναδικό σημείο στον κόλπο της Βουλιαγμένης, δίπλα στη θάλασσα. Απ'την πλειοψηφία των τραπεζιών, η θέα είναι καταπληκτική!
Φτάνοντας λοιπόν και αφού είχα κάνει κράτηση νωρίτερα, άφησα το αυτοκίνητο σε προσωπικό που εξυπηρετούσε τους πελάτες καθότι στην περιοχή το parking είναι πολύ δύσκολο. Με ενημέρωσαν ότι κατά την αποχώρηση υπάρχει αναμονή γύρω στα 10 λεπτά...ούτε σε νυχτερινό κέντρο να ήμουν! Θα μπορούσαν κάλλιστα όταν ζητούσαμε λογαριασμό, να ενημερώσουν το προσωπικό ότι θα αποχωρούσαμε σύντομα και να περιμένουμε στο τραπέζι μας.
Το παραβλέπω και μπαίνουμε στο χώρο του εστιατορίου όπου μας συνοδεύει κάποιος στο τραπέζι μας που πράγματι είναι δίπλα στη θάλασσα και με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός.
Ο κατάλογος έχει ενδιαφέρον.. αρκετά ορεκτικά με θαλασσινή αύρα, ζυμαρικά ως επί το πλείστον με θαλασσινά, και φρέσκα ψάρια.
Δίνουμε παραγγελία σχετικά σύντομα αλλά από κει και πέρα τα πάντα κυλούν με ρυθμούς ραθυμίας στο service. Με το μαγαζί να σφύζει από κόσμο για να έρθει το πρώτο ορεκτικό πέρασε μισή ώρα. Ζητήσαμε επιπλέον ψωμί αφού είχε εξαντηληθεί το πρώτο μετά από τόση ώρα αναμονής και ήρθαν μετά από ένα τέταρτο δύο φέτες σαν τσιγαρόχαρτα για να συνοδεύσουμε την ταραμοσαλάτα, που οφείλω να ομολογήσω ήταν αρκετά καλή.
Στο tartare λαυράκι η ένταση στη γεύση από το ζωμό εσπεριδοειδών κάλυπτε εντελώς το ψάρι... θα έλεγα ότι περισσότερο θύμιζε φρουτοσαλάτα.
Το service συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς... κάθε φορά που χρειαζόμασταν κάτι, έπρεπε να ψάχνουμε κάποιον απ'το προσωπικό και ότι ζητούσαμε ερχόταν μετά από ένα τέταρτο.
Οι γαρίδες τεμπούρα συνοδεύονταν από μια sauce λίγο καυτερή στην οποία και πάλι κυριαρχούσαν αρώματα εσπεριδοειδών.
Για κυρίως επιλέξαμε ένα κριθαρότο με καραβίδες και μπούκοβο και ταλιατέλες με σκορπίνα και τσιπς αποξηραμένης παλαμίδας. Και τα δύο στέκονταν σε καλό επίπεδο, τηρουμένων των αναλογιών.
Το μαγαζί φημίζεται για το ψάρι (φρέσκο επιλογής σας) που το κάνει σε πέντε διαφορετικά στάδια, αλλά με τόσο κόσμο και αυτό το service ευτυχώς που δεν κάναμε αυτή την επιλογή γιατί ίσως θα ήμασταν εκεί ως τη δύση.
Ίσως κάποιο βραδάκι καθημερινής, τώρα που ανοίγει ο καιρός να έχει ενδιαφέρον.
Υπολογίστε γύρω στα €30-40 κατ'άτομο χωρίς κρασί.

Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 9671778

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου