Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Herodion Hotel - Κουζίνα για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Σπάνια μου συμβαίνει μπαίνοντας σε ένα εστιατόριο και μάλιστα όταν αυτό είναι σε χώρο ξενοδοχείου, να αισθανθώ τόσο οικεία... να χαλαρώσω...να νιώσω φιλοξενούμενη!
Πιστεύω ότι - σε μεγάλο βαθμό - αυτό οφείλεται στη γλυκύτατη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου "Herodion", Κάτια Τσιμιδοπούλου, η οποία έχει βρει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον επαγγελματισμό και στο μεράκι της οικοδέσποινας.
Επένδυσε και εμπιστεύτηκε μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες, οι οποίοι απέχουν απ'το γαστρονομικό star system και δικαιώθηκε απόλυτα!
Επικεφαλής στην κουζίνα ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης και ο Μάριος Πιρπιρίδης, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό!
Βασίζονται σε κλασικές ελληνικές γεύσεις κι εξαιρετικές πρώτες ύλες. Με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών της μοριακής γαστρονομίας, δημιουργούν πιάτα που αξίζουν μνείας και σίγουρα είναι αυτά που αξίζει να δοκιμάσουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Βρέθηκα να δειπνώ στο εστιατόριο "Atrium", ένα αίθριο με γυάλινη οροφή που αντικρύζει τον κήπο του ξενοδοχείου, 21 Μάρτη στα πλαίσια της διοργάνωσης "Gout de France 2018" και απόλαυσα ένα menu σύμφωνα με τα γαλλικά πρότυπα.
Το χώρο λούζουν τα μεσημέρια οι ακτίνες του ήλιου και το βράδυ το φως του φεγγαριού. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός με δύο μεγάλους πολυελαίους, ένα πίνακα της Ε. Ταμπτά, χειροποίητα χαλιά και ξεχωριστά αντικείμενα. Ιδανικός τόσο για ένα ρομαντικό ή φιλικό δείπνο όσο και ένα επαγγελματικό αντίστοιχα.
Κι ας πάμε στα πιάτα που δοκίμασα και μου έδωσαν μια καλή αίσθηση για τις δυνατότητες των δύο σεφ και της ομάδας τους.
Ξεκίνημα με πατέ από συκωτάκια πουλερικών με πικάντικη μαρμελάδα βατόμουρο· εξαιρετική παρουσίαση πιάτου σ'ένα παιχνίδι χρωμάτων και γεύσεων.
Συνέχεια με ψητό porchini με fondant κατσικίσιου τυριού, ψητό αχλάδι και σάλτσα foies gras· αρμονικός συνδυασμός των γεύσεων σ'ένα πιάτο που φώναζε "Γαλλία" από χιλιόμετρα μακριά.
Το πιάτο που για μένα θα πρέπει να μπει σταθερά στο menu, είναι ο καραμελωμένος μπακαλιάρος σε miso-σέλινο με σάλτσα beurre blanc. Η γλυκιά γεύση του ψαριού απ'το miso, ένα touch από σέλινο σε συνδυασμό με τη βουτυράτη beurre blanc έκαναν τους γευστικούς μου κάλυκες να στήσουν τρελό χορό.
Σε πολύ καλό επίπεδο στεκόταν αντίστοιχα ο κρασάτος κόκκορας Βουργουνδίας, τυλιγμένος στο δέρμα του και σερβιρισμένος πάνω σε πουρέ κολοκάσι.
Ένα γαλλικό δείπνο, συμπληρώνεται συνήθως από πλατό τυριών· εδώ οι σεφ σκέφτηκαν κάτι πιο προχωρημένο που η γεύση του έμεινε στη μνήμη μου. Camembert με chutney παντζάρι και τρούφα το οποίο καθόταν σε μαλακό μπισκότο από χουρμάδες.
Όσο για το επιδόρπιο, μπορεί να κάνει chocoholics και μη, να ορκίζονται στο όνομά του· choux με μους πικρής σοκολάτας, βατόμουρο και κροκάν φουντουκιού.
Η λίστα κρασιού έχει καλές ετικέτες και είναι σωστά τιμολογημένη.
Σίγουρα στο menu θα βρείτε διαφορετικά πιάτα από εκείνης της βραδιάς, αλλά η τεχνική των σεφ με κάνει να πιστεύω ότι με όποια πρώτη ύλη κι αν δουλέψουν, θα φέρουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, το εστιατόριο λειτουργεί στο roof garden του ξενοδοχείου στο "Point A" με θέα το μνημείο της Ακρόπολης.
Κόστος κατ'άτομο γύρω στα €40 χωρίς κρασί.

Ροβέρτου Γκάλλι 4, δίπλα στο μουσείο Ακρόπολης
Τηλ. 210 9236832

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου