Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Nice n Easy - Κηφισιά

Τα all-day restaurants τα απέρριπτα εν τη γενέσει τους γιατί όσα κι αν είχα δοκιμάσει μέχρι πρότινος, δεν είχαν χαρακτήρα και προσέφεραν απλά ένα ικανοποιητικό/ανεκτό φαγητό. Ειδικά για όσα είναι αλυσίδες, είχα ακόμη μεγαλύτερη προκατάληψη.
'Ενα στέκι των βορείων προαστίων ήρθε να διαψεύσει τις απόψεις μου και να διαλύσει την εικόνα που είχα.
Το "Nice n Easy" στο κέντρο της Κηφισιάς κάνει τη διαφορά!
Κατ'αρχήν το εστιατόριο έχει στηθεί από επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, τον επιχειρηματία Δημήτρη Χριστοφορίδη και το σεφ Χρήστο Αθανασιάδη. Οι ίδιοι ξεκίνησαν με το χώρο στο Κολωνάκι, τρία ακόμη εστιατόρια στη Μύκονο και ένα καλοκαιρινό στον Αστέρα.
Για μένα όμως της Κηφισιάς είναι ένα level πιο πάνω και δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο Νίκος Μάρας, ο οποίος αναζητώντας - στο βαθμό που είναι εφικτό - βιολογικά υλικά, δημιουργεί πιάτα που στηρίζονται στην καλή πρώτη ύλη αλλά και στην εξαιρετική τεχνική του.
Είναι πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και για το δύσκολο είδος του εστιατορίου, αγγίζουν σε γευστική ένταση και παρουσίαση, το βαθμό του 6,5 - 7 στα 10 από κριτικούς γεύσης.
Σε όλο το χώρο, μπορείς να διακρίνεις την αγάπη τους για τη Χολυγουντιανή εποχή με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των σταρ της εποχής· ακόμη και στα πιάτα έχουν δώσει ονόματα κάποιων εξ αυτών.
Το service είναι άψογο! Ο υπεύθυνος της σάλας Δημήτρης Ζέρβας οργανώνει την ομάδα και κυλούν όλα ρολόι! Γνωρίζουν ακριβώς τις περιγραφές των πιάτων, προλαβαίνουν κάθε επιθυμία του πελάτη και με διακριτικό χιούμορ - τηρώντας τις αποστάσεις - σε κερδίζουν.
Και περνώντας στο φαγητό, θεωρώ ότι είναι κάθε φορά και καλύτερο.
Το πιάτο με την ονομασία "The Coppola" αποτελείται από εξαιρετική βουβαλίσια μοτσαρέλα burrata με spaghetti κολοκυθιού που έχει μαριναριστεί σε πιπεριές Φλωρίνης και φρέσκια τομάτα.
Το γιουβετσάκι με το όνομα "John Lennon" με κριθαράκι ολικής άλεσης, συνδυάζεται με chorizo, άγρια μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης, αφήνοντάς σου μια πλούσια γεύση· η τελευταία πινελιά στο πιάτο είναι λάδι από φασκόμηλο.
Στα κυρίως, το αρνάκι είναι μαγειρεμένο με δίκταμο και σερβίρεται με πουρέ σιφνέικης ρεβυθάδας, πίκλες κρίταμου και σάλτσα απ'το ζωμό του.
Το rib-eye steak από black angus ήρθε ψημένο ακριβώς όπως το ζητήσαμε! Αν θελήσετε να το δοκιμάσετε, στον κατάλογο φέρει το όνομα "Frank Sinatra".
Τα γλυκά τους εξαιρετικά και πραγματικά θα είχα δίλημμα ποιο να επιλέξω.
Δοκιμάστε το ιδιαίτερο banoffee ή την απολαυστική καρυδόπιτα με καραμελωμένα pop-corn που συνοδεύεται από παγωτό καϊμάκι και κροκάν αμυγδάλου.
Αλλά αυτό που δεν πρέπει να χάσετε είναι το ρυζόγαλο· αρωματισμένο με σπόρους tonga σε συνδυασμό με γλυκό κουταλιού νεράτζι, crumble ελληνικού καφέ και παγωτό κανέλας. Πραγματικός πειρασμός!
Η λίστα κρασιών είναι πολύ καλή και συνεχώς ανανεώνεται.
Υπολογίστε γύρω στα €30 κατ'άτομο χωρίς κρασί.

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά
Τηλ. 210 8082014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου