Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Antica Gelateria di Roma - Ναύπλιο

Το "παγωτό στον Ιταλό" είναι μοναδική εμπειρία και η "Antica Gelateria di Roma" αποτελεί σημείο αναφοράς στη γραφική πόλη του Ναυπλίου.
Οι θεσπέσιες μυρωδιές θα σας οδηγήσουν στην είσοδο του μαγαζιού, που είναι πίσω απ΄την κεντρική πλατεία Συντάγματος.  Λειτουργεί πάνω από 14 χρόνια και είναι πλέον γνωστό σε πολύ κόσμο.
Εδώ μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τις γεύσεις πριν αποφασίσει.
Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες, ο Marcello κι η Claudia είναι εκεί για να σας μυήσουν στο αυθεντικό ιταλικό παγωτό.  Γύρω στις 30 διαφορετικές γεύσεις παρασκευάζονται στο εργαστήριό τους· τα σορμπέ με φρέσκα φρούτα εποχής και η κρέμα παγωτό με τοπικό γάλα Αργολίδας.
Από τα σορμπέ, υπέροχο το ροδάκινο και το πεπόνι (αργείτικο) αλλά αυτό που πρέπει να εστιάσετε είναι το σορμπέ σοκολάτα με γκράπα ή πιπεριά τσίλι.
Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις, η σοκολάτα-φουντούκι (τα φουντούκια είναι από Alba του Piemonte, άριστης ποιότητας) και η κρέμα με κομματάκια φρούτων· μην παραλείψετε τη zuppa inglese με παντεσπάνι, σταφίδα και ρούμι.
Η Claudia Raffo έχει αυθεντικές συνταγές για παγωτό από τη Σικελία, αφού ο αδερφός της δούλευε στη Gelateria Tassi στη Ρώμη, όπου τα παγωτά φτιάχνονταν βάσει παραδοσιακών συνταγών απ'τη Σικελία.  Ως γνωστό τα παγωτά των Σικελών - ιδιαίτερα τα σορμπέ - θεωρούνται απ'τα κορυφαία της Ιταλίας.
Στην "Antica Gelateria di Roma" όλα παρασκευάζονται στο εργαστήριό τους· από το παγωτό μέχρι τα χωνάκια και τη σαντιγί. Για την παρασκευή του παγωτού δεν χρησιμοποιούν συντηρητικά και χρώμα.
Θα βρείτε επίσης αυθεντικά ιταλικά γλυκά, όπως πανακότα και τιραμισού, snacks με ιταλικό προσούτο και σπιτικές μαρμελάδες.
Διατίθενται και κάποια ακόμη ιταλικά προϊόντα όπως limoncello και mandarinello και μπισκότα cantuccini που παρασκευάζονται ειδικά για την gelateria από φούρνο στην Ιταλία.
Τέλος, εδώ μπορείτε να απολαύσετε και αυθεντικό ιταλικό espresso.

Φαρμακοπούλων 3 & Κομνηνών
Τηλ. 2752 0 23520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου