Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Mr. Pug's Canteen - Η νέα τάση στο street food!

Ίσως τα καλύτερα bao buns στην Αθήνα!  Τα περίφημα λευκά ψωμάκια ατμού έχουν την τιμητική τους στο νέο "Mr Pug's Canteen" στο Χαλάνδρι.
Ο Γιώργος Βενιέρης, γνωστός από το Oozora στην Κηφισιά και το μυκονιάτικο Mr. Pug, μαζί με το Σήφη Μανουσέλη (γνωστός σεφ και αυτός από το Oozora) έστησαν ένα είδος καντίνας στον πεζόδρομο της Κατσουλιέρη στο Χαλάνδρι και προτείνουν μια επιλογή από έξι bao, που έρχονται άρτια ψημένα με υλικά παρασκευασμένα εξ'ολοκλήρου από τους ίδιους!
Το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού - η ράτσα σκύλου Pug - φιγουράρει στο πίσω μέρος.  Η κουζίνα ανοιχτή και ένα πάσο στον πεζόδρομο με μερικούς πάγκους μπροστά.
Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα bao με γλυκοπικάντικη πανσέτα, χειροποίητη μαγιονέζα τσίλι και μαριναρισμένο κρεμμύδι· το αυγό τουρσί (μαριναρισμένο σε σόγια για μερικές μέρες), απογειώνει τη γεύση!
Νοστιμότατα επίσης, τα bao με τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι και φυστικοβούτυρο.
Επίσης μιας δικής τους έμπνευσης hot dog που πραγματικά "τα σπάει" (για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα της νέας γενιάς) είναι αυτό με homemade καπνιστό λουκάνικο κοτόπουλου με γεύση κάρυ, μαγιονέζα από φύκι, τσίλι κέτσαπ, σαλάτα μαριναρισμένη σε τζίντζερ και λαδόξυδο και από πάνω flakes μπονίτο.
Όσο για το XL-bao beef burger, ίσως κερδίσει όσους ορκίζονται σε ένα κλασικό burger... με διπλό τσένταρ, με τσάτνεϊ μπέικον-κρεμμύδι, χειροποίητη κέτσαπ-κάρυ, μαγιονέζα, μαριναρισμένο λάχανο και κρεμμύδι, είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση!
Τα πιο δημοφιλή bao της καντίνας που συνήθως είναι sold out, είναι αυτά με τη σιγοψημένη πάπια καθώς και tempura πάπιας, φύτρες σόγιας, τηγανητό σκόρδο και hoisin sauce, καθώς και τα breakfast bao με scrambled eggs και μπέικον.
Αν έχετε δοκιμάσει churros στην Ισπανία και σας άρεσαν, υπόσχομαι ότι εδώ είναι ακόμη καλύτερα· σε τέσσερις εκδοχές (ζάχαρη/κανέλα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα 70% και ginger και καραμέλα βουτύρου/αλάτι) έρχονται τέλεια τηγανισμένα για μια ολοκληρωμένη γευστική "αμαρτία"!!

Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6824001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου