Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

"Μαραθιά" Τήνος

Το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης, 40 μέτρα απ'το κύμα, θα το βρείτε στον Αγ. Φωκά της Τήνου στο συγκρότημα "Μαραθιά".
Γαλήνιο τοπίο, υπέροχες βεράντες με λουλούδια, διαμερίσματα με απόλυτο σεβασμό στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και σπιτικό καλωσόρισμα από το Μαρίνο Σουράνη.
Το πρωϊνό προσφέρεται σ'ένα deck δίπλα στη θάλασσα, στο beach bar του καταλύματος. Λαχταριστές λιχουδιές σας περιμένουν για να ξεκινήσετε τη μέρα σας όπως τάρτες εποχής, τηνιακά αλλαντικά και τυριά, αγκιναρόπιτα, αλμυρό cake με σύκα και τυρί, αυγά μάτια σε φωλιές μπέικον, μαρμελάδες σπιτικές σε ατομικά βαζάκια σε διάφορες γεύσεις, σπιτικά cakes, φρέσκοι χυμοί, γάλα και δημητριακά καθώς και ζυμωτό ψωμί.
Η έκπληξη όμως είναι η κουζίνα του εστιατορίου!  Ο κατάλογός του αλλάζει καθημερινά αναλόγως των υλικών που θα βρει φρέσκα ο Μαρίνος στην αγορά· επιλέγει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά απ'τα καϊκια της Τήνου, ντόπιο κρέας, κηπευτικά απ'τα γύρω χωριά και ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας από τη Μεσσηνία.
Εκτός όμως από την εξαιρετική πρώτη ύλη, η κουζίνα του εστιατορίου είναι πολύ δημιουργική!
Οι επιλογές στα ορεκτικά αρκετές.  Δοκιμάσαμε σαρδέλα μαρινάτη που εκτός από το ιδανικό μαρινάρισμα, είχε και φοβερή παρουσίαση πιάτου· ήρθε μέσα σε κουτί παλιάς κονσέρβας και συνοδευόταν με μάραθο.
Το βραστό χταπόδι ήρθε μαστιχωτό και η γεύση της θάλασσας πλημμύριζε το στόμα σε κάθε μπουκιά.  Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και την άλλη εκδοχή· χταπόδι με πετιμέζι ροδιού και φάβα Σαντορίνης.
Ο κατάλογος είναι πλούσιος σε ντόπια τυριά, όπως κατμέρι, πέτρωμα με ανθό αλατιού και κανέλα, κατσικίσιο φρέσκο, τυράκι αρωματικό με μαρμελάδα πιπεριάς.
Δε λείπει η ντόπια λούζα και εξαιρετικές επιλογές είναι οι αγκινάρες στο ξύδι και το χειροποίητο αυγοτάραχο με βούτυρο Τήνου.
Η πίτα ημέρας ήταν με χειροποίητο φύλλο, σπανάκι και μάραθο· η φρεσκάδα των υλικών και το εξαιρετικό ψήσιμο, χαρακτηρίζουν αυτό το πιάτο και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα!
Από ψαρικά, πολλές επιλογές και πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω· μπαρμπούνια στον ξυλόφουρνο με ντόπιες αγκινάρες, στύρα στη γάστρα με δυόσμο και λαχανικά και ψαρόσουπα με ροφό.  Τα ψάρια ημέρας για ψήσιμο ήταν στύρες και σκορπίνες και μπαρμπούνια για τηγάνι.  Δε μπόρεσα ν'αντισταθώ στη σκορπίνα στα κάρβουνα και στα τηγανητά μπαρμπούνια. Άλλωστε το επέβαλε η χαλαρή ατμόσφαιρα και τα τραπέζια δίπλα στη θάλασσα.
Αλλά και όποιος είναι λάτρης του κρέατος, δε θα μείνει παραπονεμένος.. χοιρινό στη γάστρα με θυμαρίσιο μέλι και μοσχαράκι στη γάστρα με μανιτάρια και μελιτζάνα από μαγειρευτά και της ώρας, μπιφτέκι, πανσέτες, μπριζόλες ή φιλέτο.
Για επιδόρπιο, μας κέρασαν μια εξαιρετική φρουτοσαλάτα με τριμμένο cake από πάνω.
Πολύ καλή λίστα κρασιών και επιλογές από τον τοπικό αμπελώνα.  Πολλά απ'αυτά σερβίρονται και σε ποτήρι.
Το service είναι πολύ φιλικό και η εξυπηρέτηση άψογη.  Όλα δουλεύουν ρολόι για την ικανοποίηση των πελατών, που οι περισσότεροι έχουν αποκτήσει φιλικές σχέσεις τόσο με τον ιδιοκτήτη όσο και με την ομάδα του service, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται το εστιατόριο!
Τιμές από €20-40 κατ'άτομο χωρίς κρασί.
Η "Μαραθιά"είναι από τα λίγα καταλύματα στη χώρα μας που συνδυάζει την άνετη χαλαρή διαμονή με την καλή δημιουργική κουζίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου