Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Maryvonne εστιατόριο - Ηλιόκαστρο Αργολίδας

'Ηρθε από τη Lille της Γαλλίας (σύνορα με το Βέλγιο) στο Πόρτο-Χέλι για διακοπές, γνώρισε στο Hydra-Beach τον άντρα της, το Γιώργο και το 2004 αποφάσισαν ν'ανοίξουν μια ταβέρνα στο πατρικό του συζύγου της..
Έτσι ξεκινάει η ιστορία του εστιατορίου "Maryvonne", σ'ένα χωριό 500 κατοίκων, το Ηλιόκαστρο (Καρακάσι) σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Ερμιόνη, στους πρόποδες του βουνού Αδέρες και σε υψόμετρο 200 μέτρων.
Το "Μαριβόν" (Maryvonne το όνομα της ιδιοκτήτριας/μαγείρισσας) σερβίρει εξαιρετικό φαγητό σ'ένα όμορφο περιβάλλον και προσελκύει όσους κάνουν διακοπές ή κατοικούν στο Πόρτο Χέλι, στην Κόστα και στην Ερμιόνη.. και όχι μόνο!
Ο εξωτερικός χώρος μια καταπράσινη αυλή με τεράστια στρογγυλά τραπέζια· τα γλυπτά φωτιστικά της αυλής, από κορμούς αμπελιών είναι δημιουργίες του Γιώργου, ο οποίος είναι πολυτάλαντος!
Ο ίδιος ψήνει τα ζουμερά κρεατικά απ'την Ερμιόνη στην ψησταριά και επιμελείται και του ξυλόφουρνου όπου ψήνονται το ζυμωτό ψωμί (ζυμωμένο από τη Maryvonne) και αρνάκι με πατάτες.
Μέσα ο χώρος πραγματικά ζεστός!  Ένα σπίτι παλιό και η κεραμοσκεπή φτιαγμένη με καλάμια αντί για ξύλα, ένα παλιό τζάκι και τραπέζια από γυαλί και ξύλο. Έχει ρομαντικό στυλ και ατμόσφαιρα γαλλικής εξοχής· η φινέτσα της μαγείρισσας και η σφραγίδα της πατρίδας της παντού.. νιώθεις ότι είσαι στη Γαλλία. Η Maryvonne έχει καταφέρει να μεταφέρει το γαλλικό κλίμα σ'αυτό το μικρό ελληνικό χωριό, τόσο μέσα απ'τις γεύσεις της αλλά κι απ'την ίδια της την παρουσία και την προφορά της.
Η ταβέρνα τους φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι και η υποδοχή εγκάρδια.  Άνθρωποι χαμηλών τόνων που δουλεύουν πλέον το μαγαζί τους με τα παιδιά τους, τον Έκτορα και τη Ματίνα-Λώρα.
Μάθαμε ότι φτάνουν ως εδώ ακόμη και με ελικόπτερο κάποιοι για να απολαύσουν τη δημιουργική κουζίνα της Maryvonne...
Και δεν είναι τυχαίο όταν σε μια ελληνική ταβέρνα ξεκινάς το γεύμα σου με σούπα καρότου με λάδι τρούφας και σκορδόψωμο με κατσικίσιο τυρί!
Η συνέχεια.. πουγκί με μανούρι, μαρμελάδα κρεμμυδιού και sauce μπαλσάμικου και για κυρίως ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου με sauce φασκόμηλου και τηγανητές πατάτες.
Φυσικά δε λείπουν τα ντόπια κρεατικά όπως μπριζόλες γάλακτος και φιλέτα, άψογα ψημένα από τον expert του είδους, το Γιώργο!
Κλείστε το γεύμα σας με δύο πολύ ωραία γλυκά κι αυτά δημιουργίες της Γαλλίδας οικοδέσποινας· μους chocolat και ile flottante (το νησί που επιπλέει).
Η Maryvonne παντρεύει τη γαλλική υψηλή γαστρονομία με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα.  Θα εντυπωσιαστείτε τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και σε επίπεδο γεύσης.
Συνδυάστε το φαγητό σας με εξαιρετικό κρασί της περιοχής και όχι μόνο!
Συμπέρασμα... όταν απολαμβάνεις τέτοιες γεύσεις σ'ένα όμορφο περιβάλλον με εγκάρδιους και φιλόξενους ανθρώπους και η σχέση ποιότητος-τιμής είναι απίστευτη, έχεις παραπάνω από έναν λόγους να ξαναπάς και να προτείνεις την ταβέρνα ανεπιφύλακτα!

Ηλιόκαστρο Αργολίδας
Τηλ. 2754 0 91352



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου