Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μπακαλόγατος - Κυψέλη

Λειτουργεί γύρω στα εννιά χρόνια ως μεζεδοπωλείο με λίγα τραπέζια στον πεζόδρομο της Φωκίονος Νέγρη κι άλλα τόσα στον εσωτερικό χώρο.
Ο "Μπακαλόγατος" στην Κυψέλη, δημιούργημα ενός ζευγαριού, του Γιώργου και της Φανής, έχει κάτι να σας πει!
Ο χώρος είναι λιτός και ακολουθεί την απλή αισθητική των σύγχρονων μεζεδοπωλείων· αυτό που θα σας τραβήξει, είναι η ζεστή υποδοχή των ανθρώπων του και το καλό φαγητό που παραμένει σταθερή αξία στο πέρασμα του χρόνου.
Οι ιδιοκτήτες είναι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, αναζητούν την καλύτερη πρώτη ύλη και δεν πειραματίζονται άσκοπα ώστε να χαλάσουν το καλό αποτέλεσμα στα πιάτα τους!
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στον κατάλογο, καταλαβαίνεις την καταγωγή του chef-ιδιοκτήτη· ο Γιώργος Καντέλης είναι απ'την Κάσο και οι προτάσεις γύρω απ'την κασιώτικη παραδοσιακή κουζίνα, πολλές!
Κορυφαία επιλογή τα κασιώτιακα ντολμαδάκια που ξεπερνούν κάθε προσδοκία· μικρές δόσεις κιμά, τυλιγμένες σε τρυφερό αμπελόφυλλο με το αιγοπρόβειο βούτυρο να απογειώνει τη γεύση τους!
Η βάση της σαλάτας "λαδοβρόχι" είναι κασιώτικη κουλούρα με μαυροκούκι, όπου πάνω της έχει τομάτα, θρούμπες ελιές, ανθότυρο και μπόλικο ελαιόλαδο.
Οι μακαρούνες με το τσίκνομα κρεμμυδιού απογειώνονται σε συνδυασμό με τη "σιτάκα", το τοπικό κρεμώδες τυρί!
Και το αποκορύφωμα είναι το κασιώτικο πιλάφι!  Το ρύζι που συνοδεύεται από κοτόπουλο έχει βράσει σε ζωμό από κατσίκι και σερβίρεται χυλωμένο με βούτυρο και λίγη κανέλα.  Μπορείτε να το απολαύσετε αντί με κοτόπουλο, με το κατσικάκι.
Ο κατάλογος έχει κι άλλες επιλογές εκτός απ'τις παραδοσιακές της Κάσου, όπως μελιτζάνα γιαουρτλού, κρητικά κεφτεδάκια με δυόσμο κια κρέατα στη σχάρα.  Όταν ο καιρός το επιτρέπει, θα βρείτε και ψάρια ημέρας.

Τιμές: 15-20 το άτομο.

Φωκίωνος Νέγρη 72
Τηλ. 210 8216598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου