Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Το μαντρί - Παραδοσιακή ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής από τη Γλυφάδα!

Στο ψηλότερο σημείο της Τερψιθέας και μόλις 10 λεπτά απ'το κέντρο της Γλυφάδας, βρίσκεσαι σε μια ταβέρνα που παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και με θέα μέχρι το Σαρωνικό.
Με ιστορία από το 1977, όταν ο παππούς Θανάσης πήρε στα χέρια του ένα μαντρί απ'τον πατέρα του και ξεκίνησε να σερβίρει μόνο γίδα βραστή και κρασί.  Αυτό το μαντρί διατηρείται ακόμη και σήμερα δίπλα στην ταβέρνα.
Ο γιος του Θανάση, ο Βασίλης Καραϊνδρος, ανέλαβε την επιχείρηση το 1983 και έχει παραδώσει πια, τα ηνία στα παιδιά του· φροντίζει όμως ο ίδιος τα ζώα όπως παλιά.
Η κύρια κτηνοτροφική μονάδα, η φάρμα "Καραϊνδρος" βρίσκεται στα Μέγαρα καθώς επίσης και το κρεοπωλείο που προμηθεύει το "Μαντρί" με πρώτης ποιότητος κρέας.
Ο Χρήστος στη διαχείριση και ο Θανάσης στην κουζίνα (η νέα γενιά) είναι οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της ταβέρνας σήμερα.
Όλα τα ορεκτικά είναι χειροποίητα και φτιαγμένα από τη μητέρα τους που βοηθάει στην κουζίνα.
Σ'αυτή την οικογενειακή επιχείρηση, τίποτα δεν είναι κατεψυγμένο ή προψημένο. Φημίζεται για την προβατίνα της, το "κλέφτικο" στη λαδόκολλα και το ρουμελιώτικο κοκορέτσι.
Λίγα και καλά στον κατάλογό τους και φαίνεται να έχουν όρεξη εξέλιξης.  Ο χώρος είναι ανακαινισμένος αλλά διατηρεί ανέπαφο το παραδοσιακό του στοιχείο.
Φτάνοντας στο "Μαντρί", νιώθεις ότι είσαι μακριά απ΄την Αθήνα κι όμως είσαι μόλις λίγα χιλιόμετρα απ΄τη Βουλιαγμένης.
Το σέρβις είναι ευγενικό και ταχύτατο και έχουν προσωπική επαφή με την πελατεία τους.
Λόγω της τοποθεσίας, κανείς δεν θα βρεθεί εδώ τυχαία αλλά η φήμη της ταβέρνας διαδίδεται στόμα με στόμα.
Ακόμη και στις λεπτομέρειες το "Μαντρί" σε κερδίζει· ο κατάλογος κρασιού είναι ένας λεπτοκομμένος κορμός δέντρου, έχει επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και εξαιρετικό βιολογικό χύμα κρασί με €11 το κιλό.
Τιμή κατ'άτομο: €15 - 22

Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα
Τηλ. κρατήσεων: 210 9623071
Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 18.30 μ.μ. και Σαββατοκύριακα από τις 12.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου