Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ουζερί - ψαροταβέρνα ο "Ρούλης" - Νέα Κίος

Πρωτολειτούργησε το 1981 στο Άργος και το 1991 μεταφέρθηκε στη σημερινή του τοποθεσία, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου.  Όποιον κι αν ρωτήσετε στο Ναύπλιο για το που θα φάτε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, θα σας υποδείξουν το Ρούλη και δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν το ταξίδι τους για ένα γεύμα στο φημισμένο ουζερί - ψαροταβέρνα.  Εμένα με οδήγησε η σωστή διαίσθησή μου γιατί κανείς δεν μου είχε μιλήσει γι'αυτό στο παρελθόν.
Ο κατάλογός του πλούσιος και ότι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό.. πατζάρια γλύκισμα, χόρτα ζεστά, φρέσκια πατάτα τηγανητή (ίσως θα έπρεπε να ανανεώνουν συχνότερα το λάδι που τηγανίζεται), κολοκυθοκεφτέδες, χταπόδι ψητό λιαστό από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει (μαστιχωτό και φυσικά καθόλου βρασμένο πριν το ψήσιμο), θράψαλο φρέσκο τηγανητό, μπακαλιάρος και κροκέτα και φρέσκος μικρός τηγανητός, χταποδοκεφτέδες, όστρακα, γαρίδες, σουπιές, ψάρια φρέσκα για ψητά των οποίων το κόστος είναι από €30 έως €45 το κιλό.
Μεγάλη ποικιλία σε ούζο και τσίπουρο (διάφορες ετικέτες) για να συνοδεύσεις τους εξαιρετικούς μεζέδες.
Για μένα το μόνο μείον, είναι ότι βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό και μεσολαβεί ο δρόμος πριν τη θάλασσα, αλλά η κουζίνα του είναι πολύ καλή και αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Απ΄τα best sellers του μαγαζιού, η ψαρόσουπα και η αστακομακαρονάδα!
Από €20-25 το άτομο.

Λεωφόρος Παραλίας, Νέα Κίος
Τηλ. 2751 0 52006


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου