Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ποπάυ - Η τέλεια τυρόπιτα στη γειτονιά των Πετραλώνων

Η μυρωδιά της ζύμης που ψήνεται στο φούρνο, πλανάται στην ατμόσφαιρα και ξεσηκώνει τους περαστικούς απ΄την οδό Κειριαδών!
Η ιστορία του Ποπάυ ξεκινάει από το 1990 αλλά στη σημερινή του θέση είναι από το 2011.
Το μαγαζί οφείλει τ'όνομά του στην αγάπη του ιδιοκτήτη - Γιώργου Τακόπουλου - για τα κόμικς και παλιά ήταν πολύ διαδεδομένο να ονομάζουν τέτοιου είδους μαγαζιά με ονόματα ηρώων κόμικς, όπως Σεραφίνο, Τιραμόλα, Πλούτο κ.ά.
Ο Γιώργος και η κόρη του Κωνσταντίνα θα σε υποδεχτούν εγκάρδια στο χώρο τους, που εξωτερικά δε σε προϊδεάζει για την έκπληξη που σε περιμένει στο εσωτερικό του!
Εδώ και χρόνια ζυμώνουν τυρόπιτα με φέτα Π.Ο.Π και μυρωδικά και διάφορα σφολιατοειδή ακόμη, όπως ζαμπονοτυρόπιτα με χοιρινή ωμοπλάτη (γίνεται ανάρπαστη), κοτόπιτα με σάλτσα φρέσκιας τομάτας που έχει μεγάλη ζήτηση, παραδοσιακή πρασοκιμαδόπιτα με μοσχαρίσιο κιμά και πράσο, σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και μπόλικο άνιθο, λουκανόπιτα με λουκάνικο Φραγκφούρτης και μουστάρδα και μπουγάτσα με χειροποίητη κρέμα και τραγανό φύλλο αέρος με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Περιζήτητα είναι επίσης τα πεϊνιρλί (γκούντα, ζαμπόν και μπέικον) και τα Σάββατα βγαίνει και με παστουρμά. Επίσης μπορείτε να βρείτε σκεπαστή πίτσα με σπιτική σάλτσα και βραστό αυγό καθώς και πουγκί ζύμης που το αποκαλούν "special Ποπάυ", με μπιφτέκι ή παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, γκούντα, μπέικον και μια σπιτική sauce.
Ξεχωρίζουν επίσης οι τάρτες με μανιτάρι ή αυτή με ζαμπόν, τυρί κι ανανά και αυτή με τη γλυκιά κολοκύθα.
Φυσικά τα πάντα παρασκευάζονται και ψήνονται επί τόπου και τίποτα δεν είναι κατεψυγμένο και στη σφολιάτα χρησιμοποιούν μόνο εξαιρετικής ποιότητος βούτυρο κι όχι λιπαρά κακής ποιότητος.
Ο καφές τους είναι 100% Arabica της εταιρείας Samba και καβουρδίζεται σε μικρές ποσότητες ώστε να είναι πάντα φρέσκος.

Κειριαδών 50
Κάτω Πετράλωνα
Τηλ. 213 0044491

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου