Κυριακή 30 Απριλίου 2017

"Che" - Το νέο λατινοαμερικάνικο εστιατόριο στην καρδιά του Πειραιά

Ο Τζίμης Αποστόλου έχει μια πολύχρονη πορεία στην εστίαση (Pin Up, Tony Bonano, Tora Tora Tora) και η νέα του ιδέα είναι το λατινοαμερικάνικο "Che" που στα αργεντίνικα σημαίνει "φίλε μου"!
Ένα διατηρητέο κτήριο της δεκαετίας του '20 ανακαινίστηκε με πολύ γούστο και αποπνέει έναν αέρα Σάντα Φε...
Ο τοίχος της αυλής ζωγραφισμένος με κάκτους, το μπαρ από μπαμπού και οι πολυθρόνες ρετρό. Η διακόσμηση τροπική με φύλλα μπανανιάς, πολύχρωμες μαξιλάρες και περουβιανά φωτιστικά.  Οι αποχρώσεις του μπαρ σε κόκκινο, καφέ και πράσινο σε βάζουν ακόμη πιο βαθιά στο κλίμα.
Οι ανεμιστήρες οροφής και τα vintage έπιπλα συμπληρώνουν το σκηνικό ενώ οι κουβανέζικοι ρυθμοί σε ανεβάζουν.
Στην κουζίνα ο Δημήτρης Φέτσης, έχοντας ζήσει 10 χρόνια στον Παναμά, ακολουθεί το ύφος του εστιατορίου. Φτιάχνει δικά του μείγματα μπαχαρικών, δουλεύει με ρίζες και δημιουργεί πιάτα εξωτικά σε προσιτές τιμές.
Από ορεκτικά μπορείτε να επιλέξετε άγρια μανιτάρια, πουρέ μωβ πατάτας και καμμένο taleggio ή enchiladas με κοτόπουλο και μαγιονέζα σκόρδου, καθώς επίσης και τάκος με γαρίδες και σάλτσα από αράπικο φιστίκι.
Στα κυρίως, στο μεξικάνιο Chimichanga που είναι παραδοσιακό πιάτο με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, ο chef αντικαθιστά το ρύζι με τηγανητή κινόα κι αντί για πιπεριές βάζει μωβ λάχανο και σάλτσα με χούμους από μαύρα φασόλια και ταχίνι.
Πιάτο με γευστική ένταση, το iberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο καθώς και το χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας.
Η πικάνια black angus, που συνοδεύεται με περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη, είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Ξεχωριστό πιάτο είναι το Secreto Iberico.. λεπτές φέτες χοιρινού με βούτυρο κουκουναριού, τοποθετημένες πάνω σε ψητό avocado, ψητά φύλλα αντίδι και αγκινάρες καπνισμένες συνοδεία ελάχιστου γουακαμόλε.
Αν προτιμάτε ψάρι, δοκιμάστε το μυλοκόπι που ψήνεται μέσα σε μπανανόφυλλο με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος των Ινδιάνων της Λατινικής Αμερικής.
Μη χάσετε το επιδόρπιο!  Tres Leches με δαντέλα αμυγδάλου..
Η λίστα κρασιών έχει προτάσεις από Χιλή, Αργεντινή, Ισπανία και Καλιφόρνια αλλά και επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.
To service παρουσιάζει ακόμη προβλήματα αλλά είναι πολύ νέο το μαγαζί και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης γιατί πραγματικά είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει.. μπορείς να απολαύσεις το coctail σου ή το φαγητό σου στον ωραίο κήπο του.
Κόστος κατ'άτομο γύρω στα €30 - 35 με το κρασί.

Καραϊσκου 151, Πειραιάς
Τηλ. 210 4296660


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου