Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Βενετσιάνικο Πηγάδι - Το πιο ατμοσφαιρικό εστιατόριο στην πόλη της Κέρκυρας

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια της Κέρκυρας, στην ιστορική πλατεία Κρεμαστής, είναι το Βενετσιάνικο Πηγάδι.
Ανακαινίστηκε πρόσφατα ριζικά αλλά πάντα διατηρεί τη γοητεία του· το όνομά του το οφείλει στο ομώνυμο πηγάδι, μπροστά ακριβώς από το εστιατόριο, το οποίο είναι οκτάγωνο και η κατασκευή του χρονολογείται το 1699.
Με chef patron το Γιάννη Βλάχο, το εστιατόριο σερβίρει μια σειρά από δημιουργικά πιάτα με άριστες πρώτες ύλες και άρτια τεχνική.
Ο εσωτερικός χώρος με τις δύο σάλες είναι πολύ αριστοκρατικός και ζεστός, αλλά τώρα που ο καιρός ανοίγει, το δείπνο σας θα είναι ειδυλλιακό στον εξωτερικό χώρο πάνω στην πλατεία.
Ο κατάλογός του έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις, με πιάτα εκφραστικά με πληθωρική νοστιμιά!
Από ορεκτικά μπορείτε να επιλέξετε mozzarella bufala με φρέσκα τοματίνια και πέστο βασιλικού ή ψητό χταπόδι με φάβα Σαντορίνης.
Στη σαλάτα με τεμπούρα από κατσικίσιο τυρί και κόκκινα φρούτα, τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά η άλλη επιλογή που έχετε από τον κατάλογο είναι ανάμεικτη σαλάτα με νούμπουλο (κερκυραϊκό αλλαντικό), gruyere (ελβετική γραβιέρα) και dressing πετιμέζι.
Από τα δύο risotti, πραγματικά είμαι σε δίλημμα για το ποιο θα σας πρότεινα· το πρώτο risotto με μανιτάρια, κρητική γραβιέρα και σπαράγγια και το δεύτερο με καλοκαιρινή τρούφα και παρμεζάνα... Πειρασμός και τα δύο!
Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, δοκιμάστε το κριθαρότο με γαρίδες, lime & chives.
Ένα πιάτο rustic, αλλά που θα το επέλεγα οπωσδήποτε, είναι τα νιόκι πατάτας με μοσχάρι μπρεζέ και κρέμα γκοργκοντζόλα.
Για το φινάλε, σίγουρα να επιλέξετε το γλυκό με τη σοκολάτα που πραγματικά λιώνει μπροστά στα μάτια σας!
Η λίστα κρασιών έχει γύρω στις διακόσιες επιλεγμένες ετικέτες και το σέρβις είναι άψογο.  Όλα λειτουργούν ρολόι και αυτό φαίνεται στις λεπτομέρειες!
Τιμή: €50 - 60 το άτομο

Πλατεία Κρεμαστής, Κέρκυρα (πόλη)
Τηλ.: 2661 5 50955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου