Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Το Ψαράκι - Βλυχάδα, Σαντορίνη

Από το 2010 που άνοιξε σε υπερυψωμένο σημείο με θέα το λιμανάκι της Βλυχάδας, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και δεν είναι καθόλου τυχαίο!
Ο Θανάσης Σφουγκάρης, ιδιοκτήτης και σεφ, με δέκα χρόνια προϋπηρεσία στο "1800" στη Σαντορίνη, αποφάσισε μαζί με την Αγγελική Συνετού ν'ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο μακριά απ'τα πολυσύχναστα σημεία του νησιού και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.
Το δυνατό σημείο τους φυσικά το ψάρι! Οι προμηθευτές τους ένας κι ένας!  Στους τόνους και στους ξιφίες ειδικεύεται ο Χρήστος με τα 10 χλμ παραγάδι ενώ το Τζανής ρίχνει δίχτυα και τους φέρνει τα βαθυάρικα.  Τον Αύγουστο μη χάσετε τον κόκκινο τόνο, όσο το κοπάδι παραμένει γύρω απ'το νησί πριν μεταναστεύσει στον Ατλαντικό.
Απ'τα δυνατά πιάτα του μαγαζιού - έμπνευση του σεφ - είναι το λαβράκι σεβίτσε.  Έντονα όξινη γεύση, αρώματα εσπεριδοειδών, κρουστή σάρκα του ψαριού που διατηρεί την ελαστικότητά του.
Must η λευκή ταραμοσαλάτα του (ακούγεται το κρεμμύδι) και το συμιακό γαριδάκι αέρινα τηγανισμένο.
Ζαρζαβατικά προμηθεύονται από τα γύρω μποστάνια ενώ η λίστα κρασιών είναι εστιασμένη στο Σαντορινιό αμπελώνα.  Που αλλού θα μπορούσε άλλωστε?
Μπορείτε να το συνδυάσετε με μπάνιο στην παραλία της Βλυχάδας και να απολαύσετε τη δύση αλλά και βραδάκι είναι πολύ όμορφα στην ωραία βεράντα του ή στην αυλή του.
Ο Θανάσης στην κουζίνα και η Αγγελική επικεφαλής στο service εγγυώνται για ένα από τα καλύτερα γεύματά σας στο νησί!
Τιμές από €20 ως € 50 το άτομο αναλόγως αν θα φάτε μεγάλο ψάρι (χωρίς κρασί).


Βλυχάδα, Σαντορίνη
Τηλ. 2286 0 82783

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου