Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Simul σημαίνει μαζί...έγινε στέκι στο Κολωνάκι




Επέλεξα να ξεκινήσω μαζί σας το γαστρονομικό μου ταξίδι φέρνοντας στο μυαλό μου ένα κρύο μεσημέρι του Γενάρη. Τότε που ανακάλυψα ένα νέο εστιατόριο στο Κολωνάκι και ενθουσιάστηκα από την κουζίνα του.  Ο σεφ Νίκος Θωμάς, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις Πολύ καλές πρώτες ύλες, εξαιρετικό service καθώς και καλή σχέση ποιότητος τιμής.
Ξεκινήσαμε με 3 διαφορετικά είδη ψωμιού που ζυμώνονται στο μαγαζί και εξαιρετικό βούτυρο Τήνου (σε παρασύρει και δεν μπορείς να σταματήσεις).
Πρώτο πιάτο ceviche από ψάρι ημέρας με λάιμ, τσίλι, κόλιανδρο, φύκια, γκρέιπ φρουτ και αφράλα Κυθήρων.. πολύ ωραίος συνδυασμός των υλικών και αποτέλεσμα που σε προδιαθέτει για τη συνέχεια.
Το tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya και σουσάμι ήταν μοναδικό σε συνδυασμό με το αυγό.
Το ριζότο ημέρας ήταν με κολοκύθα και μαύρη τρούφα, τα αρώματα και τα υλικά αναδεικνύονταν και δεν κάλυπτε το ένα το άλλο. Ένα πληθωρικό πιάτο, πολύ νόστιμο αλλά ίσως λίγο βαρύ ήταν το hot dog με κρέμα λουκάνικου, αβοκάντο, ραπανάκι και κρέμα τυριού cheddar.
Πολύ καλό τέλος ήταν το black angus rib eye με πατάτα και ξινή κρέμα.. ήρθε ψημένο όπως το ζητήσαμε και το απολαύσαμε.
Δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε γλυκό, είχε μια δυο καλές επιλογές ο κατάλογος και επίσης έχει μια μικρή αλλά καλή λίστα κρασιών. Αξίζει να το δοκιμάσετε...όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει!!

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου