Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

"Επτά 7" - Νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Ο χώρος είναι εντυπωσιακός.  Με το που φτάνεις στο συγκρότημα των ανακαινισμένων παλιών κτηρίων της Ερμού, αλλάζει η διάθεσή σου.  Δεν χρειάζεται να ψάξεις parking· έχουν προβλέψει γι'αυτό και αφήνεις το αυτοκίνητο στην είσοδο του συγκροτήματος στην Ερμού.
Μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο και περνώντας το Κ8 - ένα all day bar που κάποτε εδώ στεγάζονταν οι στάβλοι του Όθωνα - φτάνεις σ'ένα στυλάτο εστιατόριο που σε κερδίζει αμέσως. Πατάς το γυάλινο πάτωμα, όπου στο κάτω επίπεδο, παρέες απολαμβάνουν το δείπνο τους και το μάτι σου πέφτει στο επίσης γυάλινο πάτωμα του κελαριού, με εμφανή απομεινάρια της αρχαίας Αθήνας.
Ο χώρος ζεστός, παίζει με τα χρώματα του ξύλου και οι μαύροι πολυέλαιοι σε συνδυασμό με τις κουρτίνες, του δίνουν μια θεατρικότητα. Μου θύμισε έντονα, το επίσης εντυπωσιακό εστιατόριο της Αθηναϊδας, το "Red", μια δεκαετία πίσω (δεν υπάρχει πλέον) που μετά το Μιχάλη Ντουνέτα, την κουζίνα του είχε αναλάβει ο Γιάννης Στανίτσας, όπως και στο "Επτά 7".
Η κουζίνα που παρουσιάζει, είναι μεσογειακή και στηρίζεται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Από σαλάτες, εξαιρετική κινόα πολύχρωμη με φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο τόνο· επίσης ενδιαφέρουσα, αυτή με τα ψητά πολύχρωμα πατζάρια με μοσχαρίσια μάγουλα και οξυμέλι.  Ο κατάλογος έχει και δυο-τρεις επιλογές ακόμη.
Από πρώτα πιάτα, η τριλογία μαριναρισμένων με περγαμόντο και παρθένο ελαιόλαδο, αυγοτάραχο
Μεσολογγίου, λαυράκι Αιτωλικού φιλέτο και φρέσκο τόνο, είναι από τα must του καταλόγου.
Τα λουκουμαδάκια γαρίδας με πουρέ γλυκοκρέμμυδου και κρέμα από πρόβειο γιαούρτι, δεν ήταν ένα πιάτο δημιουργικό αλλά μια πολύ καλή επιλογή με τα υλικά να δένουν μεταξύ τους και να δίνουν ένα γευστικό αποτέλεσμα.
Ενδιαφέροντα επίσης, τα ελληνικά άγρια μανιτάρια σαγανάκι και κρέμα μαύρης τρούφας καθώς και το μαντί ελληνικό ραβιόλι, γεμιστό με καβουρμά, καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι.
Θεωρώ ότι και τα δύο ριζότι του καταλόγου, αξίζουν· η επιλογή δική σας μεταξύ ριζότο γαρίδας Αμβρακικού με βούτυρο τομάτας και βότανα ή ριζότο με δημητριακά, μαύρο σκόρδο, σπαράγγια και βούτυρο μαύρης τρούφας.
Η σκορπίνα φιλέτο με κριθαράκι Γιαννιτσών και σάλτσα κόκκινου κρασιού, παρόλο που θεωρείται από τα καλύτερα του καταλόγου, δε στεκόταν στο ύψος των δυνατοτήτων του chef· ενώ το κριθα- ράκι ήταν σωστά βρασμένο, η γεύση του ψαριού ήταν flat και του έλειπε το αλάτι.
Στο menu υπάρχουν και τέσσερις επιλογές κρεατικών.. η μοσχαρίσια ταλιάτα με baby λαχανικά και μαρμελάδα από τοματάκια Σαντορίνης, ήρθε ψημένη rare, το ψήσιμο των λαχανικών ήταν ιδανικό και ο συνδυασμός με τη μαρμελάδα πολύ πετυχημένος.
Πολύ καλό επίσης ήταν και το μοσχαρίσιο φιλέτο με τηγανητές πατάτες "pont neuf" και sauce bearnaise.
Οι άλλες δύο επιλογές, είναι κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με εστραγκόν και αρνίσιο καρέ.
Τα επιδόρπια δεν είναι από τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού, τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα που δοκίμασα.
Η λίστα κρασιών είναι μικρή, αλλά με καλές ετικέτες και σωστά τιμολογημένη.
Το service είναι άψογο και το προσωπικό καλά εκπαιδευμένο· κινούνται στη σάλα και αποπνέουν έναν αέρα επαγγελματισμού, που βρίσκεις σε λίγα εστιατόρια στην πόλη μας. Η αλλαγή των πιάτων και των μαχαιροπήρουνων κατά τη διάρκεια του δείπνου, έγινε χωρίς να το ζητήσουμε (δυστυχώς δε θεωρείται δεδομένο σε πολλά εστιατόρια πλέον) και διακριτικά φρόντισαν για το γέμισμα των ποτηριών με κρασί, χωρίς να είναι ενοχλητικά από πάνω μας.
Είναι από τα εστιατόρια που φεύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις και δικαιολογημένα έχει γίνει "talk of the town" πριν καλά καλά ανοίξει...
Τιμές υψηλές και αναμενόμενες του επιπέδου της κουζίνας - €40-50 κατ'άτομο χωρίς κρασί.

Ερμού 119 & Άστιγγος 10
Θησείο
Τηλ. 210 3212010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου