Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Drupes & Drips - Η πρώτη Spritzeria της Αθήνας

Το μαγαζί κάνει την εμφάνισή του δειλά-δειλά τον Ιούνιο του 2015 στο στενό της Ζήτρου στο Κουκάκι, απέναντι απ'το φημισμένο φούρνο του "Τάκη".  Καθόλου τυχαίο, αφού ιδιοκτήτης και αυτού του μικροσκοπικού μαγαζιού είναι ο Αρτέμης Παπαδόπουλος.
Παρόλο που το ωράριο ενός φούρναρη είναι πολύ απαιτητικό, ο Αρτέμης καταφέρνει και κινείται από το ένα μαγαζί στο άλλο και φέρνει στο Κουκάκι μοναδικές εικόνες από Ιταλία!
Σε μια γειτονιά που κάποτε την αποκαλούσαν "μικρό Παρίσι", καταφέρνει να φέρει - από νωρίς το μεσημέρι μέχρι βραδάκι - παρέες που χαλαρώνουν και απολαμβάνουν ένα καλό κρασί, ένα ωραίο coctail ή έναν εξαιρετικό εσπρέσο.
Το "Drupes & Drips" έχει εξελιχθεί σ'ένα cosy wine bar, αφού ο Αρτέμης έχει φέρει μερικές απ'τις καλύτερες ετικέτες ιταλικών κρασιών στο μαγαζί, που μπορείτε ν'απολαύσετε συνδυάζοντάς τες με ποικιλίες ντόπιων αλλά και εισαγόμενων τυριών κι αλλαντικών.
Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι παρακολουθείτε τη διαδικασία κοπής του prosciutto di Parma και το σκάψιμο ενός κεφαλιού παρμεζάνας, προτού φτάσουν φρέσκα στο πιάτο σας!
Ο κατάλογος ανανεώνεται συνέχεια, αφού ο ιδιοκτήτης έχει το ανικανοποίητο όπως κι ο πατέρας του ο Τάκης, που σήμερα έχει καταφέρει να έχει στο φούρνο του πάνω από 50 διαφορετικά είδη· ξινοτύρι και λούζα Μυκόνου απ'όπου κι η καταγωγή της μητέρας του Αρτέμη, αρσενικό Νάξου, χλωροτύρι από την Κρήτη αλλά και σπάνια τυριά όπως το Blue 61 που ωριμάζει μέσα σε κόκκινο κρασί.  Τα αλλαντικά που σερβίρονται στον πάγκο (ισπανικό jamon, coppa και culatelo di zibello) συνοδεύονται από φέτες ψωμιού δικής τους παραγωγής με ελαιόλαδο και αλάτι απ'τη Ρήνεια.
Τα coctail για τα οποία παραμιλά το κοινό του μαγαζιού είναι τα Spritz, τα οποία φτιάχνονται με Aperol ή Campari, με Prosecco ή ξηρό κρασί και σερβίρονται παγωμένα.
Κρασί σε ποτήρι προσφέρεται από μια ετικέτα λευκό και πέντε διαφορετικές σε κόκκινο και ξεκινά από €1,60 το ποτήρι.
Για τους fun της μπύρας, τι καλύτερο από μια απαστερίωτη βαρελίσια Lager από την Τήνο;
Το "Drupes & Drips" θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 07.00 π.μ. που σερβίρει καφέ ως τις 21.00 μ.μ. το βράδυ, ενώ το Σάββατο το ωράριο παρατείνεται ως τις 23.00 μ.μ.
Οι γειτονιές της Αθήνας κρύβουν πολλά μυστικά και το "Drupes & Drips" είναι ένα απ'αυτά!

Ζήτρου 20, Κουκάκι
Τηλ. 210 9230052

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου