Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Steak Alive - Για ορκισμένους κρεατοφάγους

Ενεργοποιείστε gps, google maps... επιτέλους σε μια περιοχή όπως ο Κορυδαλλός που για να βρεις καλό εστιατόριο σε ακτίνα τουλάχιστον 7 χιλιομέτρων, μοιάζει όνειρο απατηλό, άνοιξε εδώ και λίγους μήνες ένα steak house.
Τα αδέρφια Σγαρδέλη ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Βαγγέλη Κόχυλα και διαμόρφωσαν ένα χώρο σε μονοκατοικία του 1936 - απ'τα πρώτα νεοκλασικά του Κορυδαλλού - σ'ένα γοητευτικό εστιατόριο.
Ο χώρος απλός, όμορφος, μοιράζεται σε καπνιζόντων και μη, τα τραπέζια σε απόσταση μεταξύ τους και όχι στριμωγμένα όπως συνηθίζεται. Επιτέλους ένα μαγαζί που σέβεται τον πελάτη που θέλει να απολαύσει το φαγητό με την παρέα του και όχι με τους διπλανούς του.
Το φαγητό τίμιο και η σχέση ποιότητας-τιμής εξαιρετική. Τόσο που σε εκπλήσει!
Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια βελουτέ πατάτας με τραγανό προσούτο, κρουτόν και λάδι τρούφας.
Η burrata σερβίρεται με κολοκύθα, καβουρδισμένα φουντούκια και φρυγανισμένο ψωμί.
Πολύ καλοφτιαγμένο το tartare από μοσχαρίστιο rib-eye με πικάντικη μαγιονέζα και μυρωδικά. Το λάδι τρούφας που αναφερόταν στον κατάλογο, δεν ακουγόταν.
Ένα από τα πιάτα ημέρας ήταν ένα πολύ καλό μοσχαρίσιο συκώτι.
Πληθωρικό πιάτο τα τηγανητά αυγά με βούτυρο από στάκα, σαλάμι Λευκάδος και λεπτά sticks πατάτας. Κατά τη γνώμη μου επιδέχεται κάποια μικρή βελτίωση.
Απ'τις 3-4 σαλάτες του καταλόγου, ξεχώρισα αυτή με το παντζάρι, πράσινο μήλο, καρύδια, pecan, γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο.
Τα κρεατικά το ένα καλύτερο από το άλλο ψημένα όπως τα ζητήσαμε χωρίς καμία αστάθεια.
Η Tomahawk για δύο (άνετα για 3 άτομα αναλόγως το βάρος της και πόσο τρώτε) σερβίρεται με το κόκκαλο.
Το porterhouse (ο βασιλιάς των T-bone) σε συνδυασμό από δύο υφές (κόντρα και φιλέτο) είναι από Γαλλία και αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Το Rib-eye Ουρουγουάης σερβίρεται χωρίς κόκκαλο και είναι πολύ μαλακό και η picanha Αυστραλίας ξεχειλίζει νοστιμιά.
Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με πατατόφλουδες ή πατάτες κομμένες σε κύβους με πάπρικα και κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας (γλυκιάς κολοκύθας ή λάδι-λεμόνι-φασκόμηλο ή ακόμη sauce μαδέρα).
Η οινική λίστα αρκετά καλή και όσο πάει και εμπλουτίζεται.
Υπολογίστε γύρω στα €25 κατ'άτομο χωρίς κρασί.

Κρήτης 23 & Αγ. Γεωργίου 76, Κορυδαλλός
Τηλ. 210 4952000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου