Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Τα 10 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην πόλη μας




* Criollo
Η καρδιά της authentic patisserie χτυπά αποκλειστικά στο Criollo, το ζαχαροπλαστείο "talk of the town" του ταλαντούχου Διονύση Αλέρτα.
Ευφάνταστες γλυκές απολαύσεις δουλεύονται με αγάπη και πρωτοποριακές τεχνικές με πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ξεχωριστών γλυκών! Τάρτες αλμυρής καραμέλας ή με αμυγδαλόκρεμα, creme nougat και πορτοκάλι confit, mouse gianduja με framboise, ή με λεμόνι, ασυναγώνιστα profiteroles, τούρτες, πάστες με κορυφαία για μένα τη bavaroise d'amande - patisserrie caramel. Και πολλές ακόμη όπως chocolat noir-lait-blanc, citron-framboise-amande, gianduja black-orange, cheesecake με βύσσινο σε σχήμα μπάρας, ασυναγώνιστα macaron (θεϊκή η γεύση cookie), διάφορα cakes, miniardises και μοναδικά σοκολατάκια.
Θα ξαναγύριζα χωρίς δεύτερη σκέψη για την τούρτα με αλμυρή καραμέλα ή αυτή με κρέμα και λευκή σοκολάτα ivoire και για την τάρτα με τη χρυσαφένια καραμέλα και το crumble.
Περιηγηθείτε στη σελίδα του πατώντας εδώ
Ελαιών 34, Ν. Κηφισιά
Τηλ. 210 8073967

* Μέλισσα
'Ισως το καλύτερο ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα! Και δεν υπερβάλλω καθόλου!
Από το 1925 στο Περιστέρι η "Μέλισσα" με γλυκά μοναδικά, προσεγμένα στην όψη κι εξαιρετικά στη γεύση.
Δημιουργούνται από φρέσκα βιολογικά υλικά και ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη χωρίς χρώματα, ενισχυτικά γεύσης κι αρωματικά.
Το παγωτό τους παρασκευάζεται από ολόφρεσκο γάλα.
Ο Χρήστος Μπιτσακτσής βγάζει πάθος γι'αυτή τη δουλειά, συνεχίζει την επιχείρηση που είχε ανοίξει ο προπάππους του το 1925 ως γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο και η μητέρα του - η κα. Δήμητρα - στηρίζει το όλο εγχείρημα.
Η εξέλιξη ήρθε από γενιά σε γενιά και με τον καιρό άρχισαν να εθίζονται στα γλυκά του όλο και περισσότεροι.
Τα γλυκά ποικίλουν ανάλογα την εποχή με σταθερή αξία πάντα τη δανέζικη μηλόπιτα (αν δεν την έχετε δοκιμάσει, χάνετε!)... δανέζικη ζύμη γεμισμένη με κρέμα και κανέλα και πάνω φιλέ αμυγδάλου.
Κάθε φορά που μπαίνω σ'αυτό το ζαχαροπλαστείο δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω.. μιλφέιγ με καραμελωμένο φύλλο σφολιάτας και ελαφριά κρέμα, τάρτα με κρέμα από κάστανα, ελαφριά κρέμα και κομμάτια μαρέγκας, τάρτα με κρέμα από φρέσκα βιολογικά λεμόνια, τάρτα με κρέμα από κόκκους καφέ espresso, καρέ framboise με τραγανή nougatine, mousse από σοκολάτα γάλακτος σε φύλλα κρούστας και νταγκουάζ φουντουκιού, κορμό λευκής σοκολάτας, εκλέρ βανίλια ή σοκολάτα.
Όσο για τις τούρτες... δεν έχω λόγια! Οι επιλογές πολλές και όλες κορυφαίες. Επιλέξτε μεταξύ τούρτας σαμπάνιας, mascarpone, madeleine ή τούρτα ανανά ή βιολέτας.
Τα macaron τους απίστευτα! Γεύσεις τριαντάφυλλο, φιστίκι Αιγίνης, σοκολάτα-πορτοκάλι και lime.
Τα σοκολατάκια κολασμένα!!!
Δείτε το site της "Μέλισσας" πατώντας εδώ
Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι
Τηλ. 210 5711055




* Le Votre Piree
Ο Στέφανος Διαμαντόπουλος στο λιλιπούτειο ζαχαροπλαστείο του στον Πειραιά δημιουργεί μοναδικά σοκολατάκια που σίγουρα θα κλέψουν την καρδιά σας.
Πως σας ακούγεται σοκολατάκι με γέμιση μετσοβόνε; Ή προτιμάτε σοκολατάκι με γεύση χωριάτικης σαλάτας ή σπανακόπιτας; Όσο και να απορείτε, αυτές είναι κάποιες δημιουργίες του ορεξάτου ζαχαροπλάστη και αξίζει να τις δοκιμάσετε! Και όχι μόνο... σοκολατάκια με Visanto Σιγάλα, παλαιωμένο τσίπουρο, ρακή απ΄τη Σητεία και cognac 40 ετών και πολλά ακόμη... σοκολατάκια με γέμιση τριαντάφυλλο, μαστίχα Χίου, σουμάδα, μέλι Κυθήρων, 5 πιπέρια και άλλα.
Οι χειροποίητες ιδιαίτερες σοκολάτες του θα σας ξετρελάνουν! Οι γεύσεις τους λεβάντα, harissa, καπνιστό αλάτι, τριαντάφυλλο με τσάι και τόσες άλλες που πραγματικά δε θα ξέρετε ποια να πρωτοδιαλέξετε.
Δείτε τη σελίδα του στο fb
Κουντουριώτου 166, Πειραιάς
Τηλ. 210 4122577


* La Maison Fine Pastry
Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης, αφού δούλεψε ως pastry chef στο διάσημο "The Fat Duck" δίπλα στο Heston Blumenthal επέστρεψε στη χώρα μας και έστησε στην Καλλιθέα ένα ζαχαροπλαστείο σε παστέλ αποχρώσεις.
Επιλογές για όλα τα γούστα... κλασικές όπως γλυκά ταψιού, τσουρέκια, εκμέκ, σαβαρέν, προφιτερόλ, σοκολατίνες αλλά και "πειραγμένες" εκδοχές όπως εκλέρ κάστανο και σε διάφορες άλλες γεύσεις, βελούδινη μπαβαρουάζ βανίλιας Μαδαγασκάρης με κουλί φράουλας, καρυδόπιτα ψημένη σε φύλλο κρούστας, σφαίρα μασκαρπόνε και φοβερή τάρτα κάστανο και σε οικογενειακό μέγεθος.
Μοναδικά τα σοκολατάκια creme brulee κι αυτά με τα μπαχαρικά, χωρίς να χάνουν σε πόντους οι γεύσεις κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και γαρύφαλλο.
Τις τρισδιάστατες θεματικές τούρτες επιμελείται με μεράκι η σύζυγός του Γεωργία Φώσκολου.
Στο La Maison Fine Pastry θα βρείτε επίσης παραδοσιακά γλυκά κουταλιού όπως νερατζάκι, αχλαδάκι, περγαμόντο, τομάτα καθώς και ποτά όπως κανελάδα, αμαρέτο, βυσσινάδα, όλα σπιτικά φτιαγμένα απ'τη μητέρα του Θανάση.
Δείτε τη σελίδα με τις λαχταριστές δημιουργίες στο fb
Δημοσθένους 149, Καλλιθέα
Τηλ. 216 7006518


* Κυβέλη
Με τρία καταστήματα (ένα στα Βριλήσσια, ένα στο Πολύγωνο κι ένα τρίτο στο Κολωνάκι) η "Κυβέλη" έχει γίνει γνωστή για την ποιότητα των γλυκών της.
Η πασταφλόρα της είναι φτιαγμένη με σπιτική μαρμελάδα και στο όνομα του cheesecake της ορκίζεται όλη η Αθήνα.
Η σκεπαστή μηλόπιτα παρασκευάζεται καθημερινά με γέμιση φρέσκου μήλου και κνέλας όπως και τα μπισκότα ολικής άλεσης με μαύρη ζάχαρη και κανέλα.
Άλλες γεύσεις cheesecake πέραν του αγαπημένου oreo, είναι σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα, λεμόνι, toffee καραμέλας, φράουλα, αγριοκέρασο, σοκολατένια γκοφρέτα και τιραμισού.
Στην Κυβέλη θα βρείτε και αλμυρές γεύσεις όπως την κορυφαία τάρτα Ορλεάνης με καραμελωμένα κρεμμύδια μπέικον και κρέμα τυριού, την ξεχωριστή χορτόπιτα με σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, πράσο, μάραθο και φέτα, brioche, τυροπιτάκια και αρκετά ακόμη.
Η σελίδα του ζαχαροπλαστείου στο fb
-Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια
Τηλ. 210 6897574
-Μπουζίκη 3, Πολύγωνο
Τηλ. 210 6468060
-Καψάλη 3, Κολωνάκι
210 7232259


* Desire
Λειτουργεί απ'το 1962 με εργαστήριο στον ίδιο χώρο και συνδυάζει το παλιό γαλλικό στυλ με τα παραδοσιακά γλυκά.
Η πάστα καρέ του, που διατίθεται και σε τούρτα έχει αφήσει ιστορία. Σπεσιαλιτέ του τούρτα Saint honore, saint honore profiterol, αλλά και τάρτες, πάστες, τρουφάκια, βουτήματα, τσουρέκια και πολλά ακόμη.
Η σελίδα του στο fb
Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι
Τηλ. 210 3632333



* Φύσις
Εδώ θα βρεις τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείς ν'απολαύσεις δίχως τύψεις.
Ο Γιάννης κι ο Νεκτάριος Νταλιάνης, με δύο καταστήματα - ένα στην Αγ. Παρασκευή κι ένα στο Μαρούσι - καθιερώθηκαν και διατηρούν τη φήμη τους στόμα με στόμα
Χρησιμοποιούν βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο επεξεργασμένη σε μικρό βαθμό. Επίσης σε κάποια απ'τα γλυκά τους έχουν αντικαταστήσει τη ζάχαρη με χυμό μπλε αγαύης και το αποτέλεσμα είναι μια ελαφριά λεπτή γεύση.
Τα αυγά που χρησιμοποιούν είναι απ'το Ρέθυμνο, από κότες που τρέφονται με βιολογικά λαχανικά και τα φρούτα επίσης βιολογικά.
Δεν χρησιμοποιούνται αρωματικές και χρωστικές ουσίες και για τις κρέμες της patisserie επιλέγουν φυσική βανίλια απ'το Κονγκό.
Δοκιμάστε πορτοκαλόπιτα Καππαδοκίας, εκμέκ πολίτικο, γαλακτομπούρεκο, φωλιά με σοκολάτα, brownies με μέλι, μπισκότα βρώμης με μέλι, τρούφες λευκής σοκολάτας με κανέλα, τρούφες μαύρης σοκολάτας με κακάο, τάρτα λεμονιού ή καραμέλας και πολλά ακόμη.
Το "Φύσις" είναι ξεχωριστό!
Δείτε εδώ το site του ζαχαροπλαστείου.
-Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή
Τηλ. 210 6090740
-Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι
Τηλ. 211 4069267



* Ηπειρώτισσα
Στην patisserie που λειτουργεί μέσα στο deli-πολυκατάστημα με executive pastry chef τον Stefen Suvee, θα βρείτε ολόφρεσκες γλυκές δημιουργίες.
Δοκιμάστε εκλέρ με αλμυρή πραλίνα και κρέμα tonga ή αυτό με την καρύδα και passion fruit, mousse αμυγδάλου και coulis, passion fruit και mango delight, cheesecake, τάρτα lemon pie, βατόμουρο, bitter σοκολάτα, baba au Rhum και τα μακαρόν της καρδιάς σας!
Είμαι βέβαιη ότι θα ξετρελαθείτε.
Δείτε τα γλυκά τους εδώ
Λ. Βάρης Κορωπίου 32
Τηλ. 210 8953929

* The dark side of chocolate
Αν δεν έχεις δοκιμάσει κάποιες απ'τις δημιουργίες του Αριστοτέλη Παναγιώταρου που διατηρεί ένα λιλιπούτειο εργαστήριο σοκολάτας-καφέ στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του 1930 επί της Σόλωνος, δεν ξέρεις τι θα πει πραγματική σοκολάτα.
Είναι ένας απ'τους δύο Έλληνες που οι υπεύθυνοι της Valrhona του έχουν εμπιστευτεί ένα συγκεκριμένο είδος σοκολάτας από μια μικρή φυτεία στο Περού.
Ο Αριστοτέλης δούλεψε στο εργαστήριο του Andrea Bianchini, του μεγαλύτερου chocolatier της Φλωρεντίας.
Επόμενος σταθμός το Παρίσι όπου μετά από πολύ προσπάθεια βρίσκει δουλειά στο στούντιο του Patrick Roger, ενός διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνη της σοκολάτας.
Επιστρέφει στην Ελλάδα και κάνει το δικό του μαγαζί. Επί δύο μέρες την εβδομάδα κλειδώνεται στο εργαστήρι του και παράγει 10-12 διαφορετικά σοκολατάκια που περιλαμβάνουν διάφορα ελληνικά βότανα (βασιλικό, δυόσμο κ.ά.) μέχρι κέδρο, τσίλι, ροζ πιπέρι, μπαχάρι ή ξύσμα από lime.
Στα λίγα τραπεζάκια του μπορείς να απολαύσεις δεκάδες γεύσεις ζεστής σοκολάτας (Purple Haze, Spanish Caravan, Venusin Furns) ή καφέ από συγκλονιστικές ποικιλίες από Βραζιλία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα και Κόστα Ρίκα).
Η μουσική που παίζει είναι ροκ και μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι ότι δοκιμάσατε και σας άρεσε.
Όλα χειροποίητα και φτιαγμένα από κορυφαία υλικά!
Η σελίδα του ζαχαροπλαστείου στο fb
Σόλωνος 49, Κολωνάκι
Τηλ. 210 3392348


* Soleto Dolce
Η Γλυφάδα απέκτησε πριν λίγους μήνες (Νοέμβρη του 2017) το δικό της boutique ζαχαροπλαστείο. Η ομάδα του δημοφιλούς all-day cafe-restaurant Soleto σε συνεργασία με τον pastry-chef Κωνσταντίνο Χολέβα δημιούργησε ένα ζαχαροπλαστείο που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες.
Μπαίνοντας στο κατάστημα έχεις την αίσθηση προσεγμένης boutique ιδιαίτερων γλυκών.
Βαζάκια με cheesecake, tiramisu, profiterol και pavlova τα οποία είναι δείγμα γιατί τα γλυκά φτιάχνονται a la minute κάτω στο εργαστήριο.
Εκλέρ σε τρεις γεύσεις (φιστίκι, βατόμουρο και σοκολάτα), πάστες bueno, σοκολάτας με brownies, μους γιαουρτιού με σαμπλέ δημητριακών, μους με τρεις διαφορετικές κουβερτούρες, τάρτα λεμόνι και κάποιες επιλογές χωρίς γλουτένη και ζάχαρη.
Θα βρείτε επίσης μίνι γλυκά σε σφηνάκια, ταρτάκια, κομμάτια "μωσαϊκό" και εκτός ψυγείου cupcakes, brownies και μπισκότο.
Τέλος επιλεγμένες εγχώριες και εισαγόμενες ετικέτες κρασιών για δώρο ή για το σπίτι.
Η σελίδα του στο fb
Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8981322






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου