Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Penny Lane - Το brunch στο Χαλάνδρι που γίνεται εθισμός!

Penny Lane είναι ένας δρόμος στο Λίβερπουλ όπου συνήθιζαν να συναντιούνται ο John Lennon και ο Paul McCartney.
Το όνομά του έδωσαν σε ένα τραγούδι τους το 1968.
Τώρα γιατί αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες του, να δώσουν αυτό το όνομα σ'ένα νεανικό χώρο στο Χαλάνδρι, που απογειώνει το comfort food, δεν το ξέρω...
Αναρωτιέμαι αν έφταιγε η σχέση που είχε το περίφημο "σκαθάρι" των Beatles με το φαγητό. Ήταν βουλιμικός και πράγματι κοιτώντας τον κατάλογο του μαγαζιού θες να φας τα πάντα.
Πολύ καιρό άκουγα και διάβαζα για το Penny Lane και ήταν μια απ'τις πολλές εκκρεμότητες που είχα..
Πάντα με κρατούσε πίσω η απόσταση γιατί από τον Πειραιά να φτάσω Χαλάνδρι είναι μια καποια χιλιόμετρα και το ότι δεν κάνουν κρατήσεις ήταν ένα ακόμη disadvantage για μένα.
Χάρις όμως τη φίλη μου την Έφη - ορκισμένη foodie με τις ίδιες γαστρονομικές αναζητήσεις με μένα - παρασύρθηκα στη γειτονιά της Κυριακή μεσημέρι και απόλαυσα ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας.
Φτάσαμε γύρω στις 13.30 μ.μ. και ο χρόνος αναμονής για τραπέζι ήταν γύρω στο μισάωρο (συνήθως είναι ένα τέταρτο). Μας προέτρεψαν να καθίσουμε για καφέ στο απέναντι μαγαζί που είναι ίδια επιχείρηση και μας ενημέρωσαν αμέσως μόλις άδειασε τραπέζι.
Ο χώρος με την οροφή που ανοίγει όταν ο καιρός το επιτρέπει, το μπαρ, τα πολύχρωμα γλαστράκια στα τραπέζια και τα εμφανή τούβλα στους τοίχους παραπέμπουν σε βρετανική pub.
Την ώρα που μπήκαμε ο χώρος έσφυζε από ζωή και θαμώνες. Η open kitchen σου επιτρέπει να βλέπεις πως φτιάχνεται καθετί που θα φτάσει στο τραπέζι σου.
Μη χάσετε τα croque madame. Δυο φέτες στρογγυλό brioche ψωμί του τοστ με τηγανητό αυγό πάνω, καπνιστό ζαμπόν, τυρί Monterey Jack και μπεσαμέλ, είναι πραγματικός πειρασμός.
Δε νοείται να μη δοκιμάσετε το πιάτο must του Penny Lane. Το "Penny's Benedict" του ονείρου είναι ένα φρεσκοψημένο κρουασάν βουτύρου, ανοιχτό με αυγό ποσέ, bacon, καπνιστό ζαμπόν και σπιτική hollandaise.
Τα waffle n'eggs τα λιμπίστηκα όπως τα είδα στο διπλανό τραπέζι. Μια φρεσκοψημένη βάφλα με scrambled eggs, avocado, bacon, hollandaise & maple syrup.
Το classic american cheeseburger ήρθε ψημένο medium rare, πολύ ζουμερό όπως ακριβώς το ζητήσαμε με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Το μόνο που έχω να του καταλογίσω είναι ότι οι πατάτες είχαν κρυώσει λίγο.
Στον κατάλογο θα βρείτε ακόμη 2 - 3 σαλάτες, pizza και μοσχαρίσιο steak που δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τα δοκιμάσω ακόμη και την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο μαγαζί γιατί είμαι λάτρης των αυγών κι εδώ πραγματικά έχουν την τιμητική τους!
Στο τέλος pancakes με σιρόπι σφένδαμου ή νουτέλα, με τριμμένο μπισκότο ή μπανάνα ή ακόμη με παγωτό.
Όπως κι αν τα προτιμάτε, θα τα απόλαύσετε!
Το Penny Lane πραγματικά ανταποκρίνεται στο comfort food, το φαγητό που φτιάχνεται απλά, σε ευχαριστεί στην όψη και στη γεύση και σου γεννά θετικά συναισθήματα.
Το service παρ'όλο τον κόσμο ήταν εξαιρετικό κι οι τιμές πολύ λογικές.
Υπολογίστε κόστος κατ'άτομο €15-20 χωρίς κρασί.
Στο parking θα δυσκολευθείτε γιατί το μαγαζί είναι σε πεζόδρομο και τα γύρω στενά συνήθως γεμάτα.
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6800217


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου