Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Αφρόψαρο - Θαλασσινό αγέρι φύσηξε στο Ν. Ηράκλειο

Το "Αφρόψαρο" έχει κάνει την εμφάνισή του στο Νέο Ηράκλειο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Από φίλους άκουγα τα καλύτερα και όσες φορές προσπάθησα να βρω τραπέζι δεν τα κατάφερα.
Ώσπου πριν λίγες μέρες και αφού είχα κάνει κράτηση 5 μέρες πριν, κατάλαβα το λόγο που το μαγαζί γεμίζει και κάθονται ακόμη και στον εξωτερικό χώρο - τέτοια εποχή - με σόμπες.
Το graffiti με το ροφό στην αυλή σε προδιαθέτει για τις θαλασσινές γεύσεις που θα απολαύσεις από την ομάδα του Γιάννη Στανίτσα που επιμελείται το μενού.
Με την είσοδό σου αντικρύζεις τον πάγκο με τα φρέσκα ψάρια ημέρας. Οι θησαυροί από όστρακα κρύβονται στο ψυγείο και θα συναρπάσουν κάθε ψαροφάγο· φούσκες, κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια και τόσα άλλα!
Το εστιατόριο, Κυριακή μεσημέρι σφύζει από ζωή και στην open kitchen όλα δουλεύουν ρολόι, ενώ στον πάγκο κάποιοι πελάτες απολαμβάνουν το κρασί τους συνοδεία θαλασσινών μεζέδων.
Η διάταξη των τραπεζιών χαλαρή και καθόλου στριμωγμένα όπως συνηθίζεται...
Το service στα μεγάλα αβαντάζ του εστιατορίου· εξυπηρετικό, φιλικό και έτοιμο να προλάβει κάθε επιθυμία του πελάτη.
Η προθυμία τους με σκλάβωσε... ζητώντας ποτήρι κρασιού εμφιαλωμένο, ρώτησαν ποια ποικιλία επιθυμώ και άνοιξαν ένα Sauvignon Blanc της αρεσκείας μου! Να μην το εκτιμήσω, όταν συνήθως αν δεν επιλέξεις το χύμα που έχουν, θα πρέπει να πάρεις φιάλη ή κάποιο ποτήρι από ετικέτα που δεν είναι της επιλογής σου;
Και να μπούμε στο κυρίως θέμα που σίγουρα έχει πολλά να πει σε όποιον αγαπάει τις θαλασσινές γεύσεις.
Ξεκίνημα με tartare φρέσκου τόνου (μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή) συνοδεία πιπεριάς jalapenos, που μπορείς να αφαιρέσεις αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά.
Η συνέχεια με το carpaccio λαβράκι και στο πλάι ένα touch μαγιονέζας με μελάνι σουπιάς, σίγουρα δε σ'αφήνει ασυγκίνητο.
Η μους ταραμά πραγματικά αέρινη συνοδευόταν από μικρά ζεστά brioche ζυμωμένα με μελάνι σουπιάς. Ο συνδυασμός μοναδικός!
Μη χάσετε το κριθαρότο με φιλέτο σκορπίνας. Πράγματι απ'τα πιάτα που ξεχωρίζουν.
Το ψάρι ημέρας ήταν συναγρίδα που λόγω του βάρους της έγινε μερίδες. Το φιλέτο της έγινε επί τόπου ένα εξαιρετικό φρικασέ που η γεύση του μας αποζημίωσε για το χρόνο αναμονής.
Το "Αφρόψαρο" το προτείνω ανεπιφύλακτα και θα ξαναγυρνούσα όχι μόνο γιατί ο κατάλογός του έχει ακόμη πολλές επιλογές που θέλω να δοκιμάσω, αλλά και για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Υπολογίστε γύρω στα €30 το άτομο για πλήρες γεύμα χωρίς κρασί.

Μαρίνου Αντύπα 62 - 66, Ηράκλειο
Τηλ. 210 2723000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου