Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Οι Κυριακές του Δεκέμβρη στο Vezene!

Όταν το εστιατόριο που αποτελεί σταθερή επιλογή χρόνια τώρα, αποφασίζει να κάνει εορταστικά τα Κυριακάτικα μεσημέρια του Δεκέμβρη... πως ν'αντισταθώ;
Κυριακή απομεσήμερο και το καθιερωμένο πλέον brunch, μεταμορφώνεται σε late lunch.
Το ψητό της Κυριακής παίρνει μια διαφορετική μορφή όταν στο τραπέζι πέφτουν πιάτα όπως το καρέ αγελάδας Jersey με πατάτες hasselback, αρνάκι στο φούρνο με ξινό τραχανά και ένα εκπληκτικό κοτόπουλο με μαύρη τρούφα συνοδεία σπιτικού πουρέ πατάτας.
Ξεκινούν να σερβίρουν στις 13.00 μ.μ. και τελειώνουν στις 18.00 μ.μ.
Το ξεκίνημα δυνατό με χωριάτικο αυγό, λευκή τρούφα και τραγανό jamon wagyu, το οποίο κάθεται σε μια βάση από πατάτα hash και κρεμμύδι· ίσως από την πατάτα λείπει κάτι που θα της δώσει ένταση γιατί η γεύση είναι μάλλον flat.
Τα mini wagyu burgers με cheddar και foie gras σε αφράτο μπριός, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κατάλογο αφού είναι το αγαπημένο πιάτων μικρών - μεγάλων.
Εντυπωσιακά τα γεμιστά tortelli με τυρί beemster και κάστανο, σερβιρισμένα σε ζωμό με κομμάτια πάπιας να απογειώνουν τη γεύση.
Απ'τον ξυλόφουρνο, η πίτα με τα τυριά, λευκή τρούφα και καρδιά κοτόπουλου... προκαλεί γευστικό οργασμό! Εδώ το "food porn" γίνεται "food sex" ενηλίκων.
Κλείνοντας το κλασικό "Deal Closer" του Άρη Βεζενέ, που τόσο αγαπώ, μεταμορφώνεται σε μια πειραγμένη tarte tatin. Προσοχή όμως γιατί το "mini Deal Closer" όπως αναφέρεται στον κατάλογο, είναι παραπλανητικό..
Μπροστά σας φτάνει ένα τεράστιο γλυκό όπου με τη σφολιάτα αναμειγνύονται οι γεύσεις από pink apple και butterscotch. Πειρασμός!!!
Ίσως προλαβαίνετε να κλείσετε τραπέζι για την τελευταία Κυριακή του έτους, ώστε να κυλήσει η χρονιά νόστιμα!

Βρασίδα 11, Αθήνα
Τηλ. 210 7232002



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου