Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στο "Casa Parlante" ζωντανεύουν οι ευγενείς του 19ου αιώνα!

Το "Casa Parlante" είναι ένα διαδραστικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στη Νικηφόρου Θεοτόκη.
'Ενα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει από την αγάπη που έχουν η κα. Ράντου και η κόρη της για την πόλη της Κέρκυρας.
Σε ένα νεοκλασικό κτήριο με μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού.  Με κινούμενες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας αλλά και πιστή διακόσμηση της εποχής, το Casa Parlante (το σπίτι που μιλάει) υποδέχεται τον επισκέπτη και του προσφέρει την εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής.
Η προσπάθεια υλοποίησης ξεκίνησε το 2013, το κόστος ήταν μεγάλο αλλά η κα. Ράντου με την κόρη της, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας το 2013, κέρδισαν το πρώτο βραβείο και πήραν €150.000. Νοίκιασαν το κτήριο (250 τ.μ.) ως επαγγελματική στέγη, συνέλεξαν τα αντικείμενα από Ελλάδα και εξωτερικό και αγόρασαν τις κούκλες από σιλικόνη, οι οποίες κοστίζουν περίπου €6.000 η μία και έχουν κάποια κίνηση, οπότε η ιστορία φαίνεται ζωντανή.
Η είσοδος στο μουσείο είναι €5 και σου παρέχουν 20λεπτη ξενάγηση, λέγοντας λεπτομέρειες για την εποχή, τη διακόσμηση, τη ζωή, τις συνήθειες, τις ταξικές διαφορές και πολλά ακόμη.  Εγώ έτυχα ξενάγησης από την ίδια την κα. Ράντου και έμεινα κατάπληκτη!
Μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι και μαγεύει τον επισκέπτη.
Το κάθε δωμάτιο σε βάζει στο κλίμα εκείνης της εποχής· τα αντικείμενα συλλεκτικά, τα χρώματα στους τοίχους όπως ήταν το 19ο αιώνα.
Βλέπεις την Κοντέσα να πίνει το τσάι της, τον Κόντε να διαβάζει την εφημερίδα του, τα παιδιά μαθαίνουν μουσική, τη μαγείρισσα στην κουζίνα...
Αν βρεθείτε στο νησί, αξίζει να το επισκεφτείτε!!

Ν. Θεοτόκη 16
Τηλ. 2661 0 49190

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου