Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Cinque Wine & Deli Bar

Στην καρδιά της Αθήνας, σ'ένα στενάκι στου Ψυρρή, ένα wine & deli bar περιμένει τους οινόφιλους να τους ταξιδέψει, δίνοντας έμφαση σε λιγότερο γνωστές ποικιλίες κρασιού, ειδικές εμφιαλώσεις και μικρούς παραγωγούς.
Ο Γρηγόρης και η Ευαγγελία είναι η ψυχή του μαγαζιού!  Πάντα με χαμόγελο κερδίζουν τον πελάτη, σε κάνουν να νιώθεις μέλος της παρέας τους, σε καθοδηγούν ποιο κρασί να διαλέξεις...
Ο Γρηγόρης ψάχνει τα καλύτερα προϊόντα (τυριά κι αλλαντικά), ετοιμάζει chutney ως συνοδευτικά και πειραματίζεται συνέχεια με πρωτοποριακούς συνδυασμούς σε υλικά για sandwiches ή μικρά tapas.  Πίσω όμως από όλα κρύβεται και το νέο αίμα, ο γιος τους που σπουδάζει Οινολογία και φέρνει φρέσκες ιδέες στο λιλιπούτειο wine bar.
Στο Cinque μπορείτε να επιλέξεττε πάνω από 35 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα που σχεδόν όλες υπάρχουν σε ποτήρι.
Το πλατώ τυριών από τα πιο εντυπωσιακά και πλούσια που μπορείτε να βρείτε σε wine bar! Ποικιλία από καπνιστό Βερμίου, κατσικίσιο Μονεμβασιάς με σιρόπι κρασιού από Αγιωργίτικο Νεμέας του Γκόφα (δοκίμασα το συγκεκριμένο κρασί και ήταν εξαιρετικό), μανούρι Μετερώρων, κασέρι Μυτιλήνης, γραβιέρα Νάξου, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, φέτα Βυτίνας και ανθότυρο με κράνα (Ερίφι). Συνοδεύεται με 5 διαφορετικά chutney (όλα χειροποίητα) και είναι πιπεριάς, τομάτας, μήλου, lime και λεμόνι με ροζ πιπέρι.
Επίσης υπάρχει πλατώ που συνδυάζει αλλαντικά και τυριά με τα συνοδευτικά chutney.  Περιέχει σαλάμι αέρος Κρήτης, σαλάμι μπύρας Θράκης, καπνιστή μπριζόλα Μετεώρων, ελληνική μορταδέλα Θεσσαλονίκης, παστράμι βοδινού και όλα τα τυριά που έχει και το πλατώ τυριών εκτός του κατσικίσιου και του ανθότυρου.
Την τελευταία φορά που πήγα, ο Γρηγόρης επέμενε να δοκιμάσω το συνδυασμό από παστράμι γαλοπούλας Καρδίτσας με χαλβά Φαρσάλων και λάδι τρούφας.. εντυπωσιάστηκα αν και ήταν αρκετά extreme ακόμη και για τα δικά μου γούστα.
Ο κατάλογος έχει μερικά είδη sandwich και σαλάτες και κάποιες βραδιές (νομίζω έχει καθιερώσει τις Παρασκευές) έχει φρέσκα στρείδια!!
Κόστος κατ'άτομο €15-20 με το κρασί.

Αγαθάρχου 15, Ψυρρή
Τηλ. 215 5017853

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου